Ga naar de inhoud

Schaakwoude 2 wint ook van Knudde en houdt 100% score

Zonder Jan Eelkema, maar met invaller Bauke Vroom, begon het 2e als favoriet aan de wedstrijd. Bauke won als eerste, omdat zijn Engelse opening te machtig was voor zijn tegenstander op het 6e bord.
Henk Broersma zat op bord 7 en zijn partij was van begin tot eind in evenwicht en remise was het logische gevolg.
Wopke Brandsma zat op bord 5 en was de hele avond onrustig, omdat hij veel tijd had verbruikt om goed uit de opening te komen. In het middenspel ging het echter mis en een zure nederlaag was het resultaat en de stand was weer in evenwicht.
Evert speelde op bord 3 en probeerde zijn tegenstander met trucjes uit de tent te lokken en slaagde daar uiteindelijk in en won daarna eenvoudig de partij.
Gerke op bord 4 had het geluk aan zijn zijde; hij liet een paard instaan, maar zijn tegenstander zag het niet. Daarna duurde het nog een hele tijd tot de remise haven werd bereikt; dit was overigens zijn 7e remise op rij; vier in het 2e en drie in het 1e.
Teamcaptain Jos had zichzelf op het 8e bord gezet en had een taaie tegenstander. Na loper ruil werd er een pion gewonnen en kreeg hij een sterk paard in het centrum. Na een pion ruil op de h lijn kreeg hij een toren op de achterste rij en won daarna met een paardvorkje een toren en de partij.
Tussenstand 4 – 2 en Henk vd Heide speelde op het 2e bord en zoals gewoonlijk kon die partij weer alle kanten op. Gelukkig hield hij hoofd koel en behaalde met een remise de overwinning voor het 2e team.
Sipke de Hoop speelde nog op het 1e bord en kwam met zwart goed uit de opening. Door een torenoffer won hij heel fraai de partij en werd de eindstand 5,5 – 2,5.
Volgende maand speelt het 2e de topper in Harlingen tegen F-Pion en bij winst is het kampioenschap dichtbij.

2 Reacties

  1. Bauke Bauke

    Toen Wopke verloor, stonden wij al een tijdje met 2,5-0,5 voor. Evert had toen al gewonnen.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd