Ga naar de inhoud

Schaakwoude 2 heeft geen moeite met De Burght

Leeuwarden 27 oktbober.

Het was ook weer niet zo dat de Leeuwarders onze komst vreesden. Peter Brouwer van De Burght had zich op de website tot een prognose gewaagd die helaas net niet uitkwam. Vorig jaar nog werd de ontmoeting 4-4 en toen had er voor ons wellicht meer ingezeten. Gisteren speelden we met twee invallers. Maar daardoor werd het team niet verzwakt zo bleek al snel..

Rense Smits en Jan Eelkema wouden er beide geen lange avond van maken. Toch staan beide spelers tijdens bondswedstrijden om hun lange partijen bekend. Gisteren niet. Al voor tien uur had Jan op bord 3 afgerekend met het De Burght talent Sietse Gosker. Rense kende op bord 6 ook niet al teveel problemen met De Burght voorzitter Theo Jellesma. Het was kwart over tien en Schaakwoude 2 had een comfortabele voorsprong genomen.

Catrines Veenstra mocht op bord 8 aantreden tegen “onze” Johan Cnossen. Johan heeft volgens mij een lange traditie van remises in externe wedstrijden tegen Schaakwoude. Gisteren kwam daar geen verandering in. Het aanbod werd gezien de stand op de andere borden aangenomen. 0,5-2,5

Bauke Vroom werd op bord 7 aanvankelijk door Rene Wolslag van het bord gespeeld. De Burght speler zette een hele mooie aanval op. Bauke leek elk moment mat te kunnen gaan. Gelukking kon hij de schade beperken tot stukverlies tegen pion. Of dat al niet erg genoeg is. Bauke stond op het punt op te geven, maar door het stukverlies had hij wel enig initiatief teruggewonnen. De Leeuwarder dacht nog een pion van Bauke te kunnen snoepen. Dit was een misrekening.  Bauke kreeg mede dankzij de open h-lijn en tempozetjes een gigantische aanval op de koningsvleugel. De Burght speler kwam er niet meer aan te pas omdat teveel van zijn stukken buitenspel stonden. 0,5-3,5

Martijn Heere nam op bord 4 tegen Jouwert Turkstra niet al teveel risico’s. Het punt werd gedeeld. Helaas moest Wietse de Jong op bord 1 vanavond zijn meerdere erkennen in William Cornelissen. Ondertussen was het laat in de avond 2-4. Willem Woudstra had op bord 2 tegen Stef van Kesteren voor een andere opening gekozen. Stef was hier duidelijk niet op voorbereid. Afgewikkeld werd naar een eindspel waar Willems paard veel sterker was dan Stef’s loper. Stef kreeg steeds minder bewegingsruimte en zette zichzelf bijna mat. De overwinning was binnen.

Henk Broersma was al laatste gekomen, en ook weer als laatste uit. Tegen Peter Brouwer kwam hij al vrij snel beter te staan. Tegen 12 uur kon het punt geincasseerd worden. 6-2 voor Schaakwoude. Een grote overwinning tegen een team dat vooraf nog als een belangrijke kanshebber voor het kampioensschap werd gezien. Ik wil onze spelers graag nog even bedanken voor het prima resultaat dat werd neergezet.  

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd