Ga naar de inhoud

Schaakwoude 2 gaat voor het kampioenschap!

Schaakwoude 2 gaat voor het kampioenschap!

Zaterdag 22 maart kan een memorabele dag worden voor het tweede achttal van Schaakwoude 2. Op de gezamenlijke slotronde in Emmeloord strijd het tweede tegen Jurjen Tolsma om het kampioenschap in de eerste klasse. Voor het eerst dit seizoen staat ons tweede bovenaan in de eerste klasse. Het doel is, winnen van Tolsma. Kijken we eerst even naar de stand met nog één ronde te spelen..

1. Schaakwoude 8-28
2. Tolsma 8 – 26,5
3. Mid Fryslân 8 -26
4. Philidor 7 – 29,5
5. De Donger 7 – 23

Aan een gelijkspel hebben we waarschijnlijk niet genoeg. Mid Fryslân en Philidor kunnen dan nog langszij komen. Bij een kleine winst op Tolsma kan Mid Fryslân ook nog langszij komen. Maar dan moeten zij minimaal met 7-1 winnen van de Donger. Dat zie ik niet zo snel gebeuren omdat de Donger ook nog niet veilig is.

Twee jaar geleden stond ons tweede nog zonder puntverlies bovenaan bij het ingaan van de laatste wedstrijd. Toch ging het mis de laatste wedstrijd tegen De Donger. Ten opzichte van twee jaar geleden is ons team op papier een stukje zwakker geworden. Sipke de Hoop en Gerke Ros waren er toen nog bij. Ik ben dus heel blij met de prestaties van ons team.

De laatste horde op de weg naar het kampioenschap is echter ook de lastigste! Op papier zijn ze de sterkste tegenstander van de eerste klasse. In het geheugen zitten een aantal memorabele ontmoetingen tussen Jurjen Tolsma en Schaakwoude. Wie kan zich het incident tussen Gerrit Antoon Torensma en Jan van der Veen niet herinneren! Ook herinner ik me de laatste wedstrijd tussen Tolsma en het tweede in Stiens nog goed. Met als tussenstand 3,5-3,5 (teleurstellend!)speelde Wopke tegen Yme Brinksma. Wopke ging door de tijd, maar zijn tegenstander merkte het niet op. De arbiter dacht niet te mogen ingrijpen. Minuten lang werd doorgespeeld, tot de Stienser Wopke remise aanbood. Ik heb nog nooit iemand zo snel remise zien aannemen!

Dan spreek ik nog de hoop uit, dat Schaakwoude 2 zo sterk mogelijk achter de borden mag verschijnen in Emmeloord. Hou er rekening mee dat een eventuele overwinning (samen met de spelers van het eerste) die avond gevierd gaat worden!

Voor spelers van het tweede, noteer deze wedstrijd op 22 maart met grote letters in je agenda!

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd