Ga naar de inhoud

Schaakwoude 1 te sterk voor Zeist

Om half vier kwam ik aan in het ijsbaangebouw wat tevens als clubgebouw dienst doet voor onze schaakclub. Er waren op dat moment al drie remises overeengekomen op opmerkelijk, de eerste drie borden. Ronald, Jan Sybren en Anno mochten een halfje achter hun naam schrijven. Willem speelde mee als invaller en mocht ons team op voorsprong zetten. Vlak daarna kwam Evert ook remise overeen. De andere borden zagen er goed uit. Vooral Sipke stond met een stuk voor al een hele tijd duidelijk gewonnen.

Bart en Wietse zijn stellingen zagen er enigszins lastig uit. Toen Sipke het punt incasseerde werd in tijdnoodfase al snel duidelijk dat Bart en Wietse ook aan het langste eind zouden gaan trekken. Bart zijn tegenstander gaf nu ook snel op, de tegenstander van Wietse speelde nog heel lang in verloren stelling door. Ook dit punt ging naar ons, de einduitslag doen uitkomend op 6-2.

Met nog twee wedstrijden te gaan, zit Schaakwoude nu in een goede positie voor handhaving. Concurrenten om de degredatie, Haren 2 en Groningen 3 hebben beide verloren. We treffen beide teams nog. Als we winnen van Groningen 3, de volgende wedstrijd, dan zijn we zeker van handhaving. Hoe lang is het eigenlijk geleden, dat er geen Fries team degradeerde uit de KNSB?

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd