Naar de inhoud springen

Rover81 pakt voor het eerst de titel

Op donderdag 22 oktober werd de 19e editie van het onlinetoernooi van Schaakwoude gespeeld. Er waren ditmaal 14 deelnemers met verscheidene nieuwe gezichten. Er waren een aantal sterke nieuwe deelnemers uit Deventer en ook was er een nieuw gezicht van buurtclub NEO. Helaas ontbraken de cracks van Sneek, maar dat mocht de pret niet drukken.

In de eerste ronde waren er al direct diverse verrassingen. Boeke wist aan het eerste bord ratingfavoriet Morizana te verslaan, dat lukt Rover81 ook tegen Friesian-Horse. Dat zette meteen de toon van de avond. Rover81 bleefn flink punten scoren en zo bouwde hij al snel een voorsprong op. Richting het einde maakte Boeke het nog spannend door van Rover81 te winnen, maar hij kon ondanks zijn eindsprint net de top van het klassement niet meer bereiken. Zo werd Rover81 voor het eerst winnaar van het onlinetoernooi van Schaakwoude. Boeke werd tweede en Friesian-Horse werd na een wisselvallige avond derde. Folmer verscheen pas laat ten tonele maar wist toch keurig zesde te worden.

Volgende week vindt de 20e editie plaats en zoals altijd is iedereen van harte welkom. Houd de website in de gaten voor de link. Hieronder nog de top 5.

Advertenties geblokkeerd