Ga naar de inhoud

Over afwezigheden

Even een geheugenopfrissertje…

– Elke speler heeft het recht om 5 keer per seizoen afwezig met bericht te zijn. Hiervoor geldt als compensatie 1/3* de eigenwaarde punten

– Is een speler vaker dan 5 keer afwezig dan heeft hij geen recht meer op compensatie, zoals is besloten op de ALV van 2008.

– Een speler die vaker dan 5 keer afwezig met bericht is geweest, krijgt in de rangschikking echter wel punten toebedeeld. Deze punten worden echter na het eind van het seizoen weer van zijn totaal afgetrokken. Hiermee wordt voorkomen dat een sterke speler in de tussenstand te ver wegzakt als hij niet vaak komt. Want de tussenstand is bepalend voor de indeling, en zo wordt voorkomen dat zo’n speler tegenstanders van een veel lager niveau krijgt. De eigenwaarde word niet gecorrigeerd. Een overwinning op zo’n speler blijft dus veel waard. Wel zo eerlijk voor de tegenstanders.

– Afwezig voor club staat hier los van. Een speler heeft recht om afwezig voor club te zijn, als hij in dezelfde week een bondswedstrijd moet spelen.  Of door slecht zeer bijzondere omstandigheden ter beoordeling aan de competitieleider.Het aantal keren dat een speler afwezig voor club zijn is ongelimiteerd. Als compensatie geldt 1/2* de eigenwaarde punten.

– De competitieleider probeert zo goed mogelijk te controleren of iemand bij afwezigheid recht heeft op een afwezigheid voor club. Door het verplaatsen van wedstrijden en spelen met invallers, kan echter soms iets aan zijn aandacht ontsnappen. Daarom kan het voor een speler nooit kwaad om te controleren, of een speler krijgt waar hij recht op heeft.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd