Naar de inhoud springen

Ook beker viertal verliest van Emmeloord

In een seizoen heb je geregeld 1 team dat er met kop en schouders bovenuit steekt; Emmeloord heeft zo’n seizoen; winnen van het 1e en 2e in de Promotieklasse en ook in de beker waren ze een maatje te groot voor Schaakwoude.

Op bord 2 deed Gerke Ros geen gekke dingen en sleepte net als afgelopen zaterdag een keurige remise uit het vuur.

Op bord 4 speelde Wopke Brandsma een wild west partij en kreeg door een offer van zijn tegenstander een loper voor 2 pionnen en hierdoor stond de Koning van Wopke zeer gevaarlijk in de aanvalslinie. Ergens in het middenspel ging er iets mis en stond het 1,5 – 0,5 voor Emmeloord.

Op bord 3 leek de stelling van Henk vd Heide in evenwicht, maar door 1 moment van geen scherpte verloor hij een stuk en gaf meteen op en hierdoor was de nederlaag een feit.

Op bord 1 kwam Wietse de Jong gedrukt te staan en moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Zoals wel vaker met hem lukte dat en op het einde deed zijn tegenstander 1 mindere zet en kon hij met wat geluk toch het punt noteren.

Een eervolle nederlaag en volgend seizoen weer een nieuwe kans.

Voor de spanning in beide competities zou het leuker zijn als Emmeloord gaat promoveren en zo niet dan mag Schaakwoude 1 weer hogerop……wordt vervolgd.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd