Ga naar de inhoud

Nathalie Steringa blijft verbazen

Door een overwinning op Pieter van Kammen is Nathalie gestegen naar de tweede plek op de ranglijst. Door een loper op de diagonaal vergat Pieter dat zijn paard in de penning stond en de partij was daarna snel afgelopen in het voordeel van Nathalie.

De topper van de avond tussen de nummers 1 en 2; Wopke Brandsma en Gerke Ros kwam niet echt tot leven en beide hadden vrede met een half punt.

Auke vd Zee komt steeds beter in vorm en tegen Hessel Sijbersma kreeg hij een paard op de 2e rij en dat zorgde voor zoveel problemen, dat de winst voor Auke even later een feit was.

Mathijs Visser had tegen Jan Meijer voor een andere speelstijl gekozen; niet meer vol op de aanval maar langzaam opbouwen en zorgen voor een goede stelling. Dit betaalde zich uiteindelijk uit door een toren op de 7e rij met stukwinst en ook de partij.

Johan Cnossen kon lange tijd gelijke tred houden met Gerben vd Heide, maar langzaam maar zeker werd de druk op zijn stelling te groot en was verlies niet meer te voorkomen.

Bauke Vroom trof met Klaas Stellema een taaie speler en wat Bauke ook probeerde Klaas had overal een antwoord op. Na pion verlies en ook nog een kwaliteit mocht Bauke zijn handen dicht knijpen met het 3e remise aanbod van Klaas, waardoor beide spelers met gemengde gevoelens naar huis gingen.

De pechvogel van de avond was Wim de Vries; tegen Menno Veenstra kwam hij 2 pionnen voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Door het doorschuiven van een pion kwam zijn loper buitenspel te staan en na afruil van een pion kon de toren van Menno op de 2e rij komen en de pionnen weer terug winnen. Na afruil van de torens had Menno meer pionnen over en kon zo een zwaar bevochten overwinning uit het vuur slepen.

Henk vd Heide herstelde zich van zijn ongelukkige nederlaag van vorige week door een overwinning op Johan Attema en Catrines Veenstra won van Albert vd Lijn.
Met 2 pionnen voor werd Catrines laconiek en volgens hem had Albert een stuk kunnen winnen, maar dat gebeurde niet en even later werd de winst veilig gesteld door Catrines.

Onderin won Pé Kooistra van mevrouw Hiemstra en speelde Meijer sr remise tegen Sikke de Haan.

Komende zaterdag speelt Schaakwoude 1 uit tegen Spassky’s uit Groningen in de 3e klasse A van de KNSB.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd