Ga naar de inhoud

KNSB-2: (g)een vierpunter

Zaterdag 16 december werden we om 1 uur verwacht bij Sissa 2 uit Groningen. Sissa 2 is een concurrent voor handhaving en qua rating ongeveer gelijkwaardig aan ons team. Het was dus een ‘vier-punten-wedstrijd’ die eigenlijk niet verloren mocht worden.

’s Dinsdags van te voren kreeg ik een e-mail van de teamcaptain dat de wedstrijd niet zoals gebruikelijk in het denksportcentrum Jannes van der Wal was, maar ergens in een buurthuis in de Oosterpoort. Ik had aan iedereen de mail doorgestuurd en hoopte dat iedereen het kon vinden. Dat ging gelukkig allemaal goed. Het was er erg druk met drie verschillende wedstrijden en er was niet heel veel ruimte. Even na één uur gingen we los.
Christiaan op bord 7 zorgde voor de eerste uitslag. Ik zag dat hij eerst een pion achterstond en later weer een pion voor. De meeste stukken waren echter al van het bord en er resulteerde een eindspel met ongelijke lopers. Christiaan kon er daardoor niet meer dan remise uithalen.
Henk was de volgende met een half punt. Op bord 6 speelde hij volgens mij een degelijke partij, hij stond wel lange tijd iets minder, maar de tegenstander wist er onvoldoende van te profiteren.
Ook Cees moest op het eerste bord in remise berusten. Hoewel hij volgens mij iets voordeel had, lukte het niet om in het eindspel de symmetrie te doorbreken.
Ik speelde zelf op het vierde bord en hoewel ik het idee had dat ik minder stond, ging het lange tijd gelijk op. Na een verkeerde afruil, waar ik dameruil had moeten aanbieden, was het echter ineens een stuk slechter en moest ik een nul incasseren.
Terwijl ik mijn partij met mijn tegenstander aan het analyseren was, kwam Leffert langslopen. Hij speelde op bord 2 en stond volgens mij lange tijd niet zo goed, maar wist de partij toch te winnen.
Tegelijkertijd was ook de partij van Wietse afgelopen. Op bord 3 had hij een goede stelling opgebouwd en was hij ten aanval getrokken. Hij veronachtzaamde echter zijn eigen verdediging waardoor zijn tegenstander tegenspel kreeg. Dit kostte hem uiteindelijk het punt.
Op bord 5 speelde Gerke een goede partij. Hij kwam een pion voor, maar in een eindspel met elk nog een loper was dit moeilijk tot winst te brengen. Toen zijn tegenstander dacht de vijandelijke loper in te sluiten, wist Gerke met een tussenzet toch in het voordeel te komen en de partij naar zich toe te trekken.
Als laatste was Pieter nog bezig op bord 8. Hij hield manmoedig stand, maar moest uiteindelijk toch de koning omleggen.
Zo werd de eindstand 4,5-3,5 in ons nadeel en verspeelden we belangrijke punten. We staan nu voor de winterstop nog op bordpunten op de zesde plek, maar het wordt de komende wedstrijden wel spannend en we zullen nog wel enkele matchpunten moeten pakken.

Volledige uitslag:

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd