Naar de inhoud springen

Jeugd Schaakwoude geslaagd voor stap 2

Gisteren was het weer tijd voor de examens bij vd Meer in Dokkum; om 16 uur was het stap 1 examen met 11 deelnemers en om 18.30 uur waren er 7 deelnemers voor stap 2 en eentje voor stap 3.

Onder leiding van Wim en Jos waren de drie kinderen van Anneke de Zwart ook dit seizoen weer klaar gestoomd om een goed resultaat te halen.

14 dagen geleden had Jos ze een proefexamen laten maken en toen hadden de zusjes Marije en Simone beide 5 fouten en Jelle-Jan had er 2 en zouden ze alledrie geslaagd zijn.

Met wat hulp bij vooral de zusjes werd het gisteren ook weer groot feest in huize de Zwart, omdat aan het eind van het examen het verlossende woord kwam dat ze alledrie geslaagd waren en konden ze ook hun 2e diploma in ontvangst nemen.

Vanaf oktober vorig jaar waren er geen andere jeugdleden meer en daarom is er geen competitie gespeeld en was het soms lastig om de lol in het schaken te houden en de uitdaging uit hunzelf te halen.

Alledrie hebben wel een paar toernooien gespeeld begin dit jaar en een beker gewonnen en Jelle-Jan heeft ook meegedaan met een combinatie team van de Donger en die samenwerking verloopt prettig.

Volgende week is de slotavond en bij deze bedank ik Wim en Hessel voor de samenwerking!

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd