Ga naar de inhoud

Eerste team verliest van Staunton

Vandaag verloor het eerste team de belangrijke wedstrijd tegen Staunton. Het ging na 3 uur spelen het eerste mis op het bord van Gerben. Gerben had in de opening een verkeerde keuze gemaakt en kon daarna het plan niet meer vinden. En zonder plan schaken is dodelijk, zo ook nu. Edwin Zuiderweg kreeg langzaamaan vat op de stelling en kon uiteindelijk materiaal winnen, doordat de druk te hoog werd. (0-1)

Wietse deed even later remise tegen de teamcaptain van de tegenstander. Beide heren zaten al geruime tijd met een vergelijkbare stelling te schaken, welke geen zwaktes kende. Toen het aantal stukken op het bord afnam, werd remise onvermijdelijk. (0,5 – 1,5)

Sjoerd speelde verdienstelijk tegen Jonas Hilwerda. Beide heren wisten een bres in elkaars koningsstelling te slaan. Er volgde een accurate zettenreeks en pardoes werd er een stuk weg gegeven door Sjoerd. Spijtig de partij had beter verdiend. (0,5 – 2,5)

Bart en zijn tegenstander ruilden gedurende het middenspel de grote stukken af, waardoor er een eindspel ontstond met lichte stukken en vele pionnen aan weerszijden. Na redelijk wat pionruilen, was remise ook hier de logische eindconclusie. (1-3)

Roel was er dit keer weer bij, met zwart speelde hij aan bord 6 een lastige partij. Zijn tegenstander leek een groot deel van de partij een voordeel te hebben, maar doordat Roel in het bezit was van lopers in plaats van paarden, was hij in het eindspel in staat om een overwinningsmars van zijn tegenstander te stuiten. (1,5 – 3,5)

Ronald stond na het middenspel lange tijd materieel remise achtig. Hij wist echter iets meer activiteit voor zijn stukken te genereren. Door deze activiteit kwam zijn tegenstander onder druk te staan en werd er een foutje gemaakt. (2,5 – 3,5)

Evert, mee als invaller voor Henk, speelde lange tijd met één pion minder. Het eindspel leek in remise uit te monden, maar helaas er bleek nog één truc in de stelling te zitten, een fatale truc. (2,5 – 4,5)

Jan Sybren speelde aan bord twee best goed. Hij leek op een bepaald moment zelfs zijn partij te winnen, maar overzag een mogelijkheid en kwam hierdoor in zwaar weer. Uiteindelijk moest zijn tegenstander het afmaken in het K+L+P vs K eindspel, maar dat gelukte hem. (2,5 – 5,5)

Door de winst van Almelo op concurrent WES en de winst van de andere concurrent en aankomende tegenstander SISSA, moeten er volgende keer punten worden gepakt om degradatie te voorkomen.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd