Ga naar de inhoud

Grutte Pier toernooi succesvol verlopen voor Schaakwoude 3-tal

In Kimswerd, de woonplaats van Jochum de Boer uit boer zoekt vrouw, was Piers Stee de locatie en vorige week had daar nog een brandje gewoed in de keuken door vermoedelijk een frituurpan.

Oorspronkelijk zouden er 28 deelnemers zijn en waren Pieter van Kammen, Bauke Vroom en Jos Boers alledrie ingedeeld in de A groep. Door een afmelding in de organisatie werden dat er 26 en werd Pieter alsnog in de B groep gezet.

In de 1e ronde werd er gewonnen door Bauke en Jos en verloor Pieter nipt van de topper van de F-Pion Derk Drukker.

In de 2e ronde speelde Jos tegen Derk en kon ondanks een kwaliteit achter, remise houden. Bauke verloor van Mark Masmeijer, de latere toernooi winnaar met 7 uit 7! en Pieter won zijn partij.

In de 3e ronde won Pieter, speelde Bauke gelijk en verloor Jos op het nippertje. Hierna was er soep met broodjes en werd er even een ommetje gemaakt.

Tussenscore: Pieter 2 punten en Bauke en Jos 1,5 punt.

Hoe het kan weet ik niet, maar Bauke kreeg in de 4e tot 6e ronde opeens de geest en haalde 3 uit 3, Jos 2,5 uit 3 en Pieter 1 uit 3, zodat er met de laatste ronde nog van alles mogelijk was voor een hoge notering.

Bauke verloor hierin tegen de uiteindelijke nummer 2, Sipke de Schiffart met 5,5 uit 7, Jos speelde gelijk en Pieter won zijn partij en eindigde hierdoor bovenaan in de B groep met 4 uit 7 en mocht voor de zoveelste keer een houten pion in ontvangst nemen. Hij heeft er nu volgens eigen zeggen 6 of 7 thuis staan.

Bauke en Jos werden samen met Willem Kuiper keurig gedeeld vierde met een score van 4,5 uit 7 en Olaf Cliteur legde met 5 uit 7 beslag op de 3e plaats.

Al met al een geslaagde en gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd