Ga naar de inhoud

Gert Jan Rauw wint opnieuw seniorentoernooi Damwâld

Gert Jan Rauw heeft dit jaar voor de tweede opeenvolgende maal het seniorentoernooi van Schaakwoude gewonnen. In zijn groep was hij te sterk voor achtereenvolgens Jan Sybren Zagema, Bart Lemstra en Mohammed Husseini. In de finale speelde Gert Jan net als vorig jaar tegen Ronald vd Veen. Helaas voor Ronald trok hij opnieuw aan het kortste eind. Maar troost voor Ronald is dat hij het toernooi in het verleden al eens heeft gewonnen. 

In de eerste klasse ging de wisselbeker naar Jos Boers. Jos was in zijn groep te sterk voor Johan Cnossen en Ronnie Hoekstra, terwijl hij aan een remise tegen Henk Broersma genoeg had om zich  tot groepswinnaar te mogen kronen. In de halve finale was Jos te sterk voor Gerben vd Heide, terwijl in de finale Celine Nicolai verslagen werd. Celine deed een onreglementaire zet en in snelschaken betekent dat de partij dan geclaimd mag worden. Voor Jos betekende dit dat hij nu zowel in Hantum, Dokkum en Damwâld de wisselbeker in deze klasse gewonnen heeft. Ook vertelde hij mij na afloop dat hij nu in vijf verschillende decennia op een toernooi een beker heeft gewonnen in de groepsfase en in 1999 won hij de wisselbeker in de 2e klasse in Damwoude.

In de tweede klasse ging de hoofdprijs naar de Zuid Afrikaanse Thea Koen, die momenteel in Bontebok woont. Thea was in haar klasse onder andere te sterk voor Pieter Sjouke van der Veen, terwijl ze tegen Reinder Glas, aan een remise genoeg had voor de groepswinst. Wie in de derde klasse er met de trofee vandoor ging, die naam moet ik even schuldig blijven.

Het toernooi kende 44 deelnemers. Minder dan vorige jaren, maar nog altijd veel meer dan andere toernooien die in de omgeving georganiseerd worden.

 

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd