Naar de inhoud springen

Gerke Ros klaart lastige klus tegen Hessel Sijbersma

Gerke Ros klaart lastige klus tegen Hessel Sijbersma

Door Johan Attema…

Gerke Ros trachtte Hessel Sijbersma te verschalken met het Schotse gambiet. Helaas voor Gerke verdedigde Hessel zijn hierdoor aangetaste koningsstelling tot half twaalf op perfecte wijze. Toen slaagde Gerke via paardwinst er toch nog in de overwinning te behalen.
Henk Kooistra zette in een Dame-Indische partij de toch heus niet zwak spelende Pieter van Kammen zodanig onder druk, dat de laatstgenoemde (wanhoopszet?) een paard offerde. Doch dat bood slechts een tijdelijke verlichting. Pieter kreeg geen vat meer op de partij en gaf op.
Auke van der Zee bewerkstelligde met drie pionnen een sterk centrum, maar helaas voor hem verzuimde hij wel zijn koning in veiligheid te brengen door middel van de rokade. Toen Catrines Veenstra zijn dame naar voren bracht, dacht Auke de partij te redden via een loperoffer. Maar Catrines speelde de partij op degelijke wijze uit naar een mooie zege.
Kees Appel zag tegen onze nestor Andries Meijer een matvoering in het middenspel over het hoofd. Maar even later kon hij toch de winst grijpen.
De strijd tussen onze nieuwe leden Wim de Vries en Christa Willems eindigde in een zege voor eerstgenoemde, toen Christa haar dame verloor.
Gerben van der Heide kwam met zwart in een “bestuurlijk onderonsje” met ontwikkelingsvoorsprong uit de opening, maar zijn stelling oogde niet fraai. Bauke Vroom kon het onze voorzitter derhalve knap lastig maken. Toen Gerben remise aanbood, nam Bauke dit toch maar aan.
Overige uitslagen: Mathijs Visser-Folmer Heikamp 1-0, Johan Cnossen-Johan Attema ½-½,
Jan Meijer-Michelle Wijers 1-0, Nathalie Steringa-Fokke de Haan ½-½, Pieter Rekker-Koos Hiemstra 1-0, Sikke de Haan-Pé Kooistra 0-1.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd