Naar de inhoud springen

Gerben van der Heide troont zich als clubkampioen van Schaakwoude

Damwâld 8 mei. Gerben van der Heide werd al eens kampioen van schaakclub De Donger in Dokkum. Ook werd hij vorig jaar kampioen van Noordoost Friesland. Maar sinds kort mag van der Heide zich naast voorzitter, tevens de kampioen van Schaakwoude noemen. Twee jaar terug had van der Heide het kampioenschap bijna binnen. Toch ging het in de laatste ronde mis. Hij verloor deze strijd nog van Gerke Ros.

Dit seizoen liet van der Heide zich het kaas niet meer van het brood eten. In de laatste ronde had van der Heide aan een remise tegen Nathalie Steringa genoeg voor het kampioenschap. Ros werd nog wel knap tweede met geen enkele verliespartij. Lange tijd ging het tussen Ros en van der Heide gelijk op. Ros speelde echter net een aantal keer teveel remise. De derde plaats ging naar Mathijs Visser die lange tijd meestrijd om de eerste plaats maar op het einde van de competitite toch moest afhaken.

Folmer Heikamp pakte knap de vierde plaats en werd daarmee winnaar van de B-groep voor Jan Meijer uit Hurdegaryp die met een verdienstelijke zevende plaats weer in de top-10 is geeindigd. In de C-groep was de eerste plaats voor Auke van der Zee die een sterk seizoen doormaakte.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd