Ga naar de inhoud

FSB: Schaakwoude 1 dwingt remise af tegen Sneek 1

Dinsdag 26 oktober was de eerste FSB ronde. Schaakwoude 1 tegen Sneek 1. Sneek speelde zonder Selwin Keuning, maar had nog steeds een behoorlijk sterk team. Ik denk dat we theoretisch minder waren. Maar de theorie is de praktijk niet, dus we gingen voor een goed resultaat.

Ik speelde met zwart tegen Erwin Denissen. Hij openende met het koningsgambiet, een opening die ik wel kan waarderen. Na wat onnauwkeurige zetten van mijn tegenstander maakte ik een aanval op de witte koning. Dit werd niet correct verdedigd. Hierdoor kon ik de 1-0 maken.

Op bord 3 verloor Mathijs zijn partij tegen Christian Kuitert. Compleet onnodig bleek achteraf. Mathijs zijn beknopte samenvatting was: Goed uit de opening. Veel open lijnen. Blunder. Opgeven. Erg jammer want tot het blunder was er niet zoveel aan de hand.

Ronald kwam slecht uit de opening en verloor ook nog eens een stuk. Als laatste poging om nog iets uit de stelling te halen ging Ronald de aanval in. Er kwamen wel wat complicaties op het bord, maar de tegenstander wist het goed af te ronden. Dus na een goed begin stonden we ineens 2-1 achter.

Christian zijn partij tegen Tjitze Schram leek vrij evenwichtig. Christian was beter uit de opening gekomen, maar wist hier niet optimaal van te profiteren. Op een gegeven moment stond zwart zelfs iets beter. Waar het precies mis ging weet ik niet, maar op een gegeven moment gaf Tjitze een pion weg en toen stortte de stelling in. Met alle druk op zijn schouders wist Christian het koeltjes af te maken.

En met deze laatste winst partij werd de 2-2 uit het vuur gesleept. Al met al gingen we met een goed gevoel weer naar huis. Op de terugweg gaf Ronald nog instructies hoe je moet gaan staan op een surfplank met de zogenaamde chickenwing(banana?) techniek.

Advertenties geblokkeerd