Ga naar de inhoud

FSB Schaakwoude 2: net niet?!

Op 12 mei moest Schaakwoude 2 een wedstrijd inhalen tegen Mid Fryslân 2. Dit team had het tot nu toe goed gedaan met een monster score op W-We. Wij hadden echter nog kans op het kampioenschap, maar dan moest er wel gewonnen worden. Al snel bleek dat dat het niet ging worden.

Bauke speelde voor de verandering op het eerste bord met zwart. In een Siciliaanse opening speelde hij wat afwachtend. Toen zijn tegenstander via de centrum pionnen gesteund door zijn stukken de aanval inzette, moest Bauke het antwoord schuldig blijven. De dame ging verloren zonder compensatie en Bauke gaf op.

Invaller Henk op het derde bord wist in de opening een pion te verschalken. Het zag er goed uit, maar toen er teveel stukken geruild werden, kon hij dat voordeel niet meer uitbuiten en verzandde de partij in remise.

Aan het tweede bord zorgde ik echter voor het belangrijkste verlies. In een gelijk opgaande strijd leek er nog niet veel aan de hand totdat er in de hoek een vervelend gezoem klonk. Schrik! Ik had vergeten mijn mobiel uit te zetten. Mijn tegenstander claimde winst en de partij was voorbij.

Als laatste was Christiaan nog dapper aan het strijden. Hij kreeg met wit een Dutch tegen zich. Hij was wel op de hoogte van de patronen en kwam goed uit de opening, maar koos vervolgens een verkeerde voortzetting. Door tijdsdruk maakte de tegenstander een misrekening, waarna Christiaan kon afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Hij wist langzaamaan enkele pionnen te winnen in een eindspel met een elk een toren en ongelijke lopers. Ook bij Christiaan ging de tijd een woordje meespreken en een foutje leidde uiteindelijk tot remise.

Dankzij (of misschien ondanks) het telefoon-incident een 1-3 verlies. De laatste inhaalwedstrijd tegen Emanuel Lasker 2 stond gepland op 3 juni a.s. Maar aangezien er voor beide teams niets meer op het spel staat is er in overleg met de competitieleider besloten tot een reglementair gelijkspel. Rest mij nog onze tegenstanders van Mid Fryslân 2 te feliciteren met het kampioenschap in 1A en promotie en hen veel succes te wensen volgende seizoen in de Hoofdklasse.

Advertenties geblokkeerd