Ga naar de inhoud

FSB-beker: Schaakwoude strandt in halve finale

Op dinsdag 14 maart stond de halve finale van de FSB-beker op het programma. Schaakwoude trof in Sneek een erg sterke tegenstander. Door loting werd bepaald dat Schaakwoude aan de oneven borden zwart had.Mathijs trof aan bord 1 de sterke Selwin Keuning. Selwin speelde de gehele partij sterke zetten en gaf Mathijs weinig kans en hoop. Uiteindelijk moest Mathijs dan ook de vlag strijken.

Aan bord 2 zat Ronald, hij trof met de witte stukken Tjitze Schram. Ronald kreeg langzaam maar zeker de betere kansen en net op moment dat hij deze kon verzilveren liet hij zich heel ongelukkig mat in één zetten.

Sipke trof Han Holl aan bord 3, zij hadden elkaar ook al tijdens de competitiewedstrijd getroffen. Nu waren alleen de rollen omgedraaid en verloor Sipke de partij.

Christian Kuitert was de tegenstander van Gerben aan bord 4. Gerben stuurde de witte stukken naar voren en wist uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken.

Daarmee kwam er een 3-1 eindstand in het voordeel van Sneek op het scorebord, er waren wel kansen op meer, maar deze werden helaas niet benut.

Rating
Rating
Keuning, S. (Selwin) 2269 Visser, M. (Mathijs) 1908 1 – 0
Schram, T. (Tjitze) 1998 Veen van der, R. (Ronald) 1965 1 – 0
Holl, H.D.R. (Han) 2021 Hoop de, S. (Sipke) 1921 1 – 0
Kuitert, C. (Christian) 1968 Heide van der, G. (Gerben) 1850 0 – 1
Gemiddelde Rating: 2064 Gemiddelde Rating: 1911 3-1
Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd