Ga naar de inhoud

FSB-1: Schaakwoude wint op love

Op de dag voor vrijdag de dertiende, mooi geconstateerd door de voorzitter van Jurjen Tolsma, ontmoetten de eerste teams van Schaakwoude en Jurjen Tolsma elkaar in Britsum. De partijen beginnen hier iets eerder en hebben een korter speeltempo vanwege de sluitingstijd van het speelgebouw.

Wat in de zaal meteen opvalt is dat alle stoelen tennisballen om de poten hebben. Dit is gedaan om het geluid bij het schuiven van de stoelen te verminderen.

De gemiddelde rating van Jurjen Tolsma is behoorlijk lager, dus er mag wel wat van Schaakwoude worden verwacht. Ronald aan bord 2 staat al snel gewonnen tegen Jaap Overeem, die hem als dominee in het huwelijk doen laten treden. Jaap gaat met de witte stukken iets te voorbarig in actie, Ronald straft dit snel af. 0-15. Sipke moet in de opening een stuk geven, maar hij krijgt hier wel actief spel voor. Als tegenstander Piet Hoogland dan niet te goede zetten doet, kan Sipke de zwarte koning die nog in het centrum staat belagen. In onderstaande stelling offert hij winnend de toren. 0-30.

Mathijs speelt aan bord 3 tegen Tony Garcia. Mathijs maakt optimaal gebruik van een matige zet van de tegenstander en snoept een pion en houdt een erg goede stelling over. Deze goede stelling kan hij gemakkelijk omzetten naar winst. 0-40. Gerben is dan nog als enige bezig, hij speelt met zwart tegen Marten Kroondijk. Hij staat erg gedrukt en lijkt weinig te kunnen doen, maar aan het eind van de partij verslikt Marten zich en geeft hij plots, in een loper eindspel, Gerben zijn loper alle ruimte. Als Gerben dan ook nog met de koning naar voren kan, kan hij gebruik maken van zijn vrijpionnen en sleept hij de love game binnen, maar gemakkelijk ging het allerminst.

Al met al een ruime overwinning voor Schaakwoude.

Rating
Rating
Hoogland, P. (Piet) 1768 Hoop de, S. (Sipke) 1973 0 – 1
Overeem, J.C. (Jaap) 1761 Veen van der, R. (Ronald) 1942 0 – 1
Garcia, A.E. (Tony) 1723 Visser, M. (Mathijs) 1868 0 – 1
Kroondijk, M. (Marten) 1675 Heide van der, G. (Gerben) 1872 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1732 Gemiddelde Rating: 1914 0-4
Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd