Ga naar de inhoud

FK 2019: Concurrenten op een half punt van de koplopers

De Koploper van de B-groep, Oktay Sari speelde remise tegen Michiel Takkebos. Sari deed dit pas nadat hij een aanval van Michiel Takkebos had afgeslagen. Vervolgens leek de stelling onduidelijk, en werd remise overeengekomen.

Pieter Postma en Jan Torensma deden dit in een partij in een Hollandse opening. Zwart leek heel even vol voor de aanval te gaan maar de tegenzetten deden van Postma waren accuraat genoeg om remise te overwegen.

Christian Torensma speelde tegen Sven Broersma, beide jeugdigen probeerden goed openingsspel op het bord te laten zien. Zwart voelde zich in het middenspel gedwongen om voor de dameruil te gaan. Hierdoor vervlakte het spel en werd tot remise besloten.

Bert Hassing maakte het de veel sterker geachte Bauke Vroom met wit moeilijk. Toen zwart eindelijk een beetje het venwicht leek te verbreken, maakte deze een fout, De witspeler zag deze niet en gaf zodoende zwart de mogelijkheid zijn uiteindelijk succesvolle winstpoging voort te zetten.

Alle Vlasma won overtuigend zijn partij tegen Menno Veenstra. Menno had even gemist dat zijn toren aangevallen en niet vluchten kon. Hessel Sijbersma werd het slachtoffer van de dadendrang van Dylan Torensma. Dylan had wit en wist langzaamaan een paar zwaktes bij zwart te creëren. In het vervolg van de partij kon hij hier gebruik van maken.

Pieter van Kammen wist tegen René Wijnstra een eindspel te bereiken met een loper meer en voerde dit tot winst.

Onderin boekte Jacoba Hiemstra haar eerste overwinning dit toernooi door clubgenoot Auke Postma aan de kant te zetten.

Oktay Sari gaat in de B-groep nog steeds alleen aan kop met 4 uit 5, gevolgd door 6 man met 3,5 punt

Amir Nicolai wist een eindspel van toren versus toren en paard in een partij van 108 zetten knap remise te houden tegen de koploper IM Migchiel de Jong.

De grootste concurrenten van de koploper, Erik Sparenberg en Jeroen Weggen, wonnen. Erik won in het verre middenspel zijn partij door wat handiger te manoeuvreren. Jeroen won overtuigend zijn partij tegen Dick Stavast. Hij zette een koningsaanval met de zwarte stukken om in winst.

Rein de Boer speelde de langste partij van de avond tegen Jan Lootsma. Rein verkreeg in het middenspel een mooie uitpost voor zijn paard. Deze leek vervolgens geruild te kunnen worden tegen een loper, maar dit was maar schijn. Door een mooi vorkje won Rein de e-pion. Vervolgens voerde hij zijn witte e-pion langzaamaan naar de achtste rij.

Fokke Jonkman boekte een ogenschijnlijk makkelijke overwinning op Wouter van de Griendt, dit kwam doordat Wouter al vroeg in de partij een voortzetting koos welke hem veel problemen opleverde. Uiteindelijk leverde dit Jonkman materiaalwinst op, en de partij.

Maarten Etmans trof de aggressief spelende Willem Kuiper. Na het middenspel was de stelling materieel gelijk, maar ook nog ietwat gevaarlijk. Beide kemphanen kozen eieren voor hun geld en besloten tot remise.

Dolf Wissmann wist in zijn partij tegen Siegbert de Jong goed te reageren op een foutieve pionzet van de Jong. Vervolgens won Wissmann vlot door een mooie combinatie.
Internationaal Meester Migchiel de Jong gaat nog steeds aan kop, nu met 4,5 uit 5. Jeroen Weggen en Erik Sparenberg volgen op 4 uit 5, hij worden weer gevolgd door Amir Nicolai en Rein de Boer welke 3,5 uit 5 hebben gescoord.

Advertenties geblokkeerd