Ga naar de inhoud

Emanuel Lasker te sterk in bekerwedstrijd

Op zaterdag 3 december werd de KNSB-bekerwedstrijd tussen Emanuel Lasker en Schaakwoude gespeeld. De wedstrijd begon om 13.00 uur en vond plaats in de Aardappelbeurs te Sint-Jacobiparochie. Lasker speelt in de 2e klas en wist vorig jaar zelfs En Passant uit te schakelen in de beker, zij waren dan ook zeker de favoriet.

Zo net voor 5 december, bleek dat Ronald al met zijn hoofd bij sinterklaas was of bij een aanwezige toeschouwer. Op zet 7 beging hij tegen Rienk Sijbesma een enorme blunder, in plaats van terug te vallen op de hoofdvariant gaf hij een vol stuk weg. Hij probeerde nog tegenspel te creeren, dit gaf echter nooit kansen tot serieus tegenspel.
Aan bord 3 speelde Jan Sybren tegen Jan Hibma. Jan Sybren kwam goed uit opening, won in het middenspel nog een pion, maar dit is nooit voldoende geweest voor de winst. Zodoende werd er dus tot remise besloten.
Net daarna moest Anno op bord 1 zijn koning omleggen. Tegenstander Tjalling Wiersna kreeg meteen vanaf de opening al goede kansen. Anno leek alles keurig te hebben opgelost, maar hij trok iets te snel naar voren. Zijn tegenstander maakte optimaal gebruik van de tijdnood en enkele onnauwkeurige zetten. Hierna was het snel uit.

Tenslote speelde Wietse een partij tegen Erik Bosma. Wietse stond na de opening erg goed. De duidelijke kansen waren er voor Wietse, maar hij kon de juiste zetten niet vinden. In een lastig eindspel, gaf zwart het initiatief weg. Na een remiseaanbod van zijn tegenstander werd tot remise besloten.

Een 3-1 nederlaag, hopelijk kunnen we tegen Sneek uit een ander vaatje tappen.

2 Reacties

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd