Ga naar de inhoud

Delegatie Schaakwoude bezoekt Tenerife

Een zevental leden van Schaakwoude hebben meegedaan met het internationale schaaktoernooi van La Laguna.

De eerste ronde op zaterdag liep voorspoedig volgens rating. 6 uit 7.

Op zondag stonden er twee rondes op het programma. In ronde twee mocht Bart het tegen een IM opnemen, maar deze oud Spaans kampioen gaf geen cadeautjes. 2 uit 7 was het resultaat. In de tweede ronde zorgde Ronald voor een daverende verrassing door een IM te verslaan. Menno en Gerben moesten tegen elkaar,  Gerben wist te winnen. 4,5 uit 7.

Ronde 4 leverde 2 overwinningen en 2 halfjes op. Ronald verloor aan bord 7 van WGM Yuanyuan Xu, zij was bij de meisjes in meerdere categorie├źn wereldkampioen.

In ronde 5 kwamen de Schaakwoudenaren niet echt tot scoren, het bleef bij 2 punten. Er moet wel worden gezegd dat de tegenstanders vaak een hogere rating hadden, zo moest Bart zelfs tegen een GM.

Ronde 6 was qua uitslagen wisselend, uiteindelijk stonden er 4 punten op het scorebord.

Eigenlijk staan er elke dag wel activiteiten op het programma, maar in de ochtend voor ronde 7 ging het stel een rondrit maken door het prachtige Anaga. In de aansluitende ronde mocht Ronald het opnemen tegen de Roemeense Grootmeester Marin, hij verloor. Bart versloeg Evert. Mathijs en Menno verloren, maar als laatsten in de zaal wisten Gerben en Wietse te winnen.

Ronde 8 leverde 3,5 punt op. Zaterdagochtend stond de laatste ronde op het programma. Bart wist te winnen en werd daarmee de beste Nederlander met 5,5 punt. Wietse en Ronald verloren en bleven zo op 4,5 staan. Evert en Gerben klommen met een overwinning naar 5 punten. Menno verloor en bleef op 3,5 staan. Mathijs speelde deze ronde niet en eindigde op 3 punten.

Een geslaagd toernooi, al hadden de resultaten iets beter gemogen.

Link naar de uitslagen

Facebook-pagina van toernooi met foto’s

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd