Ga naar de inhoud

Bekerteam verslaat de Donger

Zonder Sipke de Hoop werd de 1e ronde door het viertal Wietse de Jong, TC Gerke Ros, Henk vd Heide en Bauke Vroom begonnen en er werd een spannende avond verwacht.

In de FSB competitie had Schaakwoude 2 verloren van de Donger 1 en de kans op revanche werd met beide handen aangegrepen.

Op bord 3 speelde Henk tegen Jan Odijk en met wit speelt Jan altijd zeer scherp op de aanval. Door een foutje verloor hij wel een stuk en kon daarna verlies niet meer voorkomen.

Op bord 2 speelde Gerke tegen Wesley Kooistra en na wat plaagstootjes ging Wesley forceren en vergat hierdoor zijn verdediging en werd uiteindelijk mat gezet.

Een halfje was nu genoeg voor de overwinning en bij zowel Wietse en Bauke was de stelling gelijkwaardig.

Wietse speelde op bord 1 tegen Olaf Cliteur en kwam slecht uit de opening. Dit is hem wel toevertrouwd en na secuur verdedigen moest Olaf met remise genoegen nemen en was de overwinning een feit.

Bauke op bord 4 moest goed oppassen voor vervelende trucjes van Christiaan Houpst en deed dat met verve en hierdoor werd er met 1 – 3 gewonnen.

Uitslagen:

Bord 1: Olaf Cliteur 1896 – Wietse de Jong 1933 rem

Bord 2: Wesley Kooistra 1872 – Gerke Ros 1848 0 – 1

Bord 3: Jan Odijk 1839 – Henk vd Heide 1737 0 – 1

Bord 4: Christiaan Houpst 1709 – Bauke Vroom 1703 rem

Eindstand 1 – 3 voor Schaakwoude

4 Reacties

  1. Wietse73 Wietse73

    Mooi verslag Jos, over mijn partij kan ik nog vertellen dat ik als een natte dweil uit de opening was gekomen. Ik kon niets anders doen dan lijdzaam toezien hoe mijn stelling ineen geperst werd. Op een gegeven moment overspeelde Olaf zijn hand echter en er ging een pion verloren toen ik daarna nog een pion ging winnen in een inmiddels probleemloze stelling heb ik gezien de stand remise aangeboden om zo onze overwinning veilig te stellen. (had niet verwacht dat dit aangenomen zou worden)

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd