Naar de inhoud springen

Bart Lemstra wint 29e toernooi Schaakwoude

Met 36 deelnemers waren er 8 minder dan vorig jaar en dat is een ongunstige ontwikkeling. Voorzitter Jan vd Veen had een speciaal welkomstwoord voor de aanwezigheid van erelid en oud voorzitter Andries Meijer.

In de Hoofdgroep zaten 4 deelnemers en op papier was Olaf Cliteur uit Zandvoort de favoriet. Hij begon goed met een overwinning op Evert Drijver en daarna een remise tegen Gerben vd Heide. Bart had beide partijen gewonnen en in de laatste ronde zou dus de beslissing vallen. Bart hield zijn hoofd koel en won ook deze partij en werd zo voor het eerst winnaar van ons eigen toernooi, Olaf werd door de remise tussen Evert en Gerben toch nog 2e in de groep.

In de Eerste Klasse waren er op voorhand 2 favorieten; in groep A Jos Boers en in groep B oud lid Atze Metz.
Beide begonnen moeizaam met een remise, maar pakten daarna de draad op met een overwinning. Jos speelde in de laatste ronde tegen Catrines Veenstra en beide hadden 1,5 punt. Pieter van Kammen won van Douwe Tjerkstra en kwam zo op 2 punten en bij een remise, zouden er 3 winnaars zijn in de groep. Zover kwam het niet, omdat Catrines een remise aanbod afsloeg en daarna met een paar goede zetten de winst kon pakken. Atze won ook zijn laatste partij en omdat de voorzitter geen tijd had om te vluggeren, nam deze genoegen met de 2e plaats in de groep.
In de finale was Atze te sterk voor Catrines en maakte dus uiteindelijk zijn favorieten rol volledig waar en won voor het eerst de wisselbeker in deze klasse.

In de Tweede Klasse was Nathalie Steringa de favoriet, maar speelde haar eerste partij remise. Daarna won ze beide partijen en moest toen vluggeren voor de 1e plaats in de groep. Dit won ze en in de halve finale won ze van Anders Deinum en in de finale was ze te sterk voor Peter Smit. Hiermee veroverde Nathalie voor de 2e keer de wisselbeker in deze klasse.

In de Derde Klasse verloor de winnaar van vorig jaar, Freddy Dalstra in de halve finale van Piet Raap en hij versloeg in de finale Inge ter Waarbeek en pakte ook voor de 2e keer de wisselbeker in deze klasse.

Zo kwam er een einde aan een geslaagd toernooi met 2 nieuwe en 2 oude winnaars.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd