Naar de inhoud springen

FK 2019: A-groep geplooid,B-groep ongemeen spannend

Favoriet IM Migchiel de Jong won overtuigend en behield de 100%. Hij zette actief spel eerst om in pionwinst en even later won hij een stuk door een truc.

Een vroege dameruil en een symmetrische pionnenstelling in de partij tussen Erik Sparenberg en Dick Stavast verzande in een remise. Jeroen Weggen had al gauw een goede stelling tegen Rein de Boer en kon profiteren van de benauwde positie van de zwarte dame. Dit leverde klein materieel voordeel op, welke Jeroen vervolgens kon uitbouwen naar een mooie overwinning. Amir Nicolai deed wat van hem verwacht werd, hij won zijn partij tegen Gerard Baars. Een overvloed aan manoeuvreerruimte bracht hem in het middenspel de overwinning. Wouter van de Griendt won verrassend van Jan Lootsma. Van de Griendt profiteerde optimaal van een koning in het midden van het bord. Fokke Jonkman en Sjoerd Hoekstra schoven hun tegenstanders in een lange partij aan de kant. Dolf Wissmann won in een mooie tactische partij van Jaap Bleekveld. De partij werd in het voordeel van Wissmann beslecht door een mooi dameoffer. Willem Kuiper won in een korte partij van Mathijs Visser door de dame van zijn tegenstander veel velden af te nemen, en zo materiaal te winnen. In de A-groep gaat IM Migchiel de Jong nu alleen aan kop gevolgd door 3 spelers op een half punt.

In de B-groep besloten de koplopers Bert Hassing en Johan Cnossen na 34 zetten in een materieel gelijke stelling in remise te berusten. Pieter Postma en Sven Broersma gingen beiden volledig voor het punt. Pieter stond eerst iets beter, later was het Sven die iets beter stond. Een curieuze tactische voortzetting deed beide spelers tot remise besluiten. Jan Torensma won netjes in het eindspel van Yagi Nadjafov. De overige strijders om de bovenste plaatsen wonnen ook hun partij. Spannend was het vooral bij Dylan Torensma tegen Oktay Sari. Oktay wist in het vroege eindspel een doorbraak te forceren op het midden van het bord. Hierdoor kon hij profiteren van de slecht gepositioneerde dame van Dylan en een dodelijke mataanval in te zetten.

Advertenties geblokkeerd