Ga naar de inhoud

Zomercompetitie Schaakwoude slaat aan.

Zomercompetitie Schaakwoude slaat aan.

Door J. v/d Veen

DAMWOUDE – Per week groeit het aantal deelnemers aan de zomercompetitie van schaakclub Schaakwoude. Op de vijfde speelavond kwam er een viertal “nieuwelingen” bij om deel te nemen aan dit vooral gezellige gebeuren. Dit houdt echter geenszins in dat er niet serieus wordt geschaakt. Net als tijdens het gewone schaakseizoen is het nu meestal ook tijdens de partijen heel rustig in de schaakarena. En wat opvalt; de belangstelling voor het spel aan de andere borden is groot te noemen. Vooral Willem Woudstra geeft elke avond goed zijn ogen de kost. Hij had met twee zeges een prima avond, zowel Mathijs Visser als Evert Drijver moesten tegen hem met een nul genoegen nemen. Achtervolger nummer een Wietse de Jong moest in ronde 10 zeer verrassend een remise toestaan aan Catrines Veenstra, terwijl achtervolger nummer 2, Jan Sybren Zagema er door een stroomstoring in Utrecht niet inslaagde op tijd voor ronde 10 achter het bord te kruipen. Willem is daardoor niet meer te achterhalen; nu rest alleen nog de strijd om de tweede plaats in groep A en dat kan spannend worden. Hoewel iedereen elkaar achter het bord kan ontmoeten, is het aantal deelnemers in drie groepen (naar rating) ingedeeld. In de B-groep zijn nog heel veel spelers in de race voor de ereplaatsen. De beste papieren lijken Mathijs Visser, Gerben van der Heide en Gerke Ros te hebben. De C-groep wordt zeer verrassend aangevoerd door Auke van der Zee, met in zijn kielzog Catrines Veenstra en “good-old” Henk Kooistra. Maar ook hier een heel groot “leger” achtervolgers aangevoerd door de jeugdige Folmer Heikamp. Het kan de laatste schaakavond nog bijzonder spannend worden. In de 12e en laatste ronde zullen waarschijnlijk de laatste beslissingen vallen.
Wie niet mee wil doen, maar toch een kijkje wil nemen is van harte welkom in het gebouw van IJsclub De Walden aan de Wyger Martensstraat in Damwoude.

De uitslagen van ronde 9:
M. Visser – W. Woudstra 0-1; H. Sijbersma – W. de Jong 0-1; J. Boers – E. Drijver 1-0; P. Boonstra – G. van der Heide 0-1; C. Veenstra – A. van der Zee 0,5-0,5; G. Ros – S. van der Wal 1-0; H. Kooistra – B. Lemstra 0-1; A. Raap – J. Aartsma 0,5-0,5; J. van der Veen – F. Heikamp 1-0; H. de Vries – J. van der Meulen 0,5-0,5; G. Kamminga – A. Dijkstra 0,5-0,5.

De uitslagen van ronde 10:
W. Woudstra – E. Drijver 1-0; W. de Jong – C. Veenstra 0,5-0,5; J. Boers – M. Visser 0-1; G. van der Heide – G. Ros 0,5-0,5;J. Aartsma – H. Kooistra 0-1; S. van der Wal – P. Boonstra 0-1; A. van der Zee – A. Raap 1-0; B. Lemstra – H. Sijbersma 1-0; A. Dijkstra – H. de Vries 1-0; J. van der Meulen – J. van der Veen 0,5-0,5; F. Heikamp – G. Kamminga 1-0.

Een reactie

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd