Ga naar de inhoud

Wisselend succes jeugd Schaakwoude op eigen toernooi

Met 45 deelnemers was de opkomst goed te noemen en in de A groep speelde Rense de Boer. In maart zal hij 15 worden en hij begon geweldig met een overwinning op Gerbrich Kroon, die bijna op elk toernooi waaraan ze meedoet in de prijzen valt. In de 2e ronde stond Rense weer heel snel met beide voeten op de grond door een onnodige nederlaag en ook in de rondes 3 en 4 kon hij ondanks een goede opening geen potten meer breken. In de 5e en laatste ronde speelde hij tegen de koploper en versloeg zeer verrassend als enige de latere winnaar van het toernooi Leandro Slagboom. Met twee overwinningen op de nummers 1 en 2 in de eindstand heeft Rense in ieder geval laten zien dat hij het niveau aankan en door meer ervaring op te doen kan hij een geduchte tegenstander worden.

Jelle-Jan de Zwart stond op de voorlopige lijst ingedeeld als de nummer 8 van groep C, maar door een afmelding zakte hij nog een plaatsje naar beneden en werd zo op papier de nummer 1 in de D groep. Met die favoriete rol ging hij in de rondes 1 en 2 voortreffelijk om met 2 overwinningen op rij, maar daarna was de pijp leeg en verloor hij de ene na de andere partij, terwijl hij meestal wel goed stond. Met 3 punten en een 6e plaats scoorde hij lager dan voorgaande toernooien, maar met zijn talent kan dit een uitschieter zijn geweest.

Zijn zusjes Marije en Simone speelden in de E groep en begonnen beide met een overwinning. 14 dagen geleden verloren ze allebei hun 1e partij, dus met de scherpte zat het deze keer wel goed. Ook deze keer speelden ze weer tegen elkaar en dat was een wild west partij. Marije stond glad gewonnen, maar kon het niet afmaken; daarna haalde Simone nog een Dame en leek het remise te gaan worden. Na Dameruil lukte het Marije om met een pion te promoveren en behaalde zo een zwaar bevochten overwinning. Hiermee nam ze revanche van 14 dagen geleden, omdat de rollen toen omgedraaid waren tijdens het toernooi in Dokkum.

In de eindstand werd Simone 6e en Marije op onderling resultaat en SB punten 4e en kon zo een mooie medaille in ontvangst nemen in een opbergdoosje. Elke deelnemer aan het toernooi ontving een herinneringsmedaille aan een lint en de komende weken gaat de jeugd proberen om stap 2 te halen.

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd