Naar de inhoud springen

Wietse de Jong winnaar zomercompetitie 2009

De spanning was er in de laatste 2 ronden uit, omdat Wietse door zijn werk niet in staat was te spelen en door de afwezigheid bonus per ronde niet meer te achterhalen viel.

Wat resteerde was de strijd om de twee prijzen in de 3 groepen en er was nog van alles mogelijk in elke groep.

Groep 3 werd gewonnen door Nathalie Steringa met 5 punten en 2e werd Riemer Sinia met een score van 3,7.

Groep 2 bleef spannend tot het eind en uiteindelijk trok Gerben vd Heide met 7 punten aan het langste eind voor Johan Cnossen met een score van 6.3.

Groep 1 kon nog alle kanten uit wat de 2e plaats betrof en Bart Lemstra deed een goede zaak om te winnen van Gerke Ros in ronde 11.

In de laatste ronde speelde hij tegen Gerben en had genoeg aan remise om 2e te eindigen; hij sloeg een remise aanbod af en verloor alsnog.

Dit hield in dat er nog 2 kanshebbers waren: Jan vd veen en Jos Boers en zij mochten dit in een onderlinge partij uit gaan maken; alleen winst volstond voor beide.

JB speelde vol op de aanval met wit en kreeg overwicht in het middenspel en het lukte de voorzitter niet meer om een mat aanval tegen te houden.

Hierdoor werd JB gedeeld 2e met Gerben in de eindstand met 7 punten achter de glorieuze winnaar Wietse de Jong met een score van 8,2 en op de valreep ook nog 2e in groep 1.

Met 16 deelnemers was de opkomst redelijk en de onderlinge sfeer was sportief en gezellig.

 

 

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd