Naar de inhoud springen

Topper interne beslist in voordeel titelverdediger

Evert; als enige speler intern nog ongeslagen, speelde met wit tegen Jan Sybren die, na zijn onverwachte nederlaag in de vorige ronde, op scherp stond en wat goed te maken had.

Wit kwam goed uit de opening en bezorgde zwart 2 losse pionnen en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Evert.

Jan Sybren is echter niet voor niks kampioen geworden en door tactiek weet hij vaak een partij naar zijn hand te zetten.

Door een open toren lijn kreeg hij druk op de stelling van Evert en hierdoor kwamen zijn torens in de verdrukking en was er geen houden meer aan.

Door dreigend stuk verlies zag Evert het hopeloze van zijn stelling in en gaf op en verloor zo na 2 jaar zijn ongeslagen status in de interne competitie.

Ondergetekende speelde met zwart tegen de voorzitter en kon bij winst naar de 4e plaats klimmen in de ranglijst.

In een siciliaanse opening won zwart een pion met de Dame en kwam steeds beter te staan en stond uiteindelijk 3 pionnen voor.

Door het slaan van een giftige pion kreeg wit een ijzersterk paard en leek alsnog op weg te zijn naar de winst door promotie van zijn pion.

Echter; dit vond de voorzitter iets teveel van het goede en bood uit sportiviteit remise aan, wat uiteraard met beide handen werd aangenomen door zwart.

Fritz 11 geeft wel aan dat zwart door eeuwig schaak toch een remise uit het vuur had kunnen slepen, alleen werd dat gisteren door allebei over het hoofd gezien.

Nathalie speelde tegen Johan en kwam redelijk uit de opening, maar even later toch in de verdrukking en moest in de verdediging.

Johan weet uit ervaring ook dat goed staan in een partij geen garantie is voor de winst en bood remise aan, waardoor de vrede getekend werd.

Stellema speelde tegen Steenberg een sterke partij en speelde op de winst en won door een foutje uiteindelijk overtuigend de partij.

De langste partij van de avond was tussen Attema en Kooistra en na een felle strijd en veel lawaai in de zaal, won Attema met een stuk meer de partij.

Albert vd Lijn speelde tegen Theunissen en hij is na zijn overwinning in het 4e in topvorm, zodat vd Lijn toch maar eieren voor zijn geld koos en remise accepteerde.

In de onderste regionen behaalde mevrouw Hiemstra een overwinning op Gabe de Boer en zo blijkt maar weer dat de aanhouder uiteindelijk toch wint.

Met nog 5 ronden te gaan is de strijd om het kampioenschap nog niet beslist, maar Jan Sybren heeft wel de beste papieren om zijn titel met een jaar te verlengen.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd