Ga naar de inhoud

Toernooi Kroatië – kort verslag

2,5 week geleden togen Catrines, Evert, Gerben en Ronald naar Kroatië. Aldaar hebben ze mee gedaan aan het Pula Open 2013. Al met al was het een geslaagde trip. Het weer was prima, het eten goed (al was het soms te veel). En ook aan alcoholische versnaperingen ontbrak het niet.

Catrines begon het toernooi heel erg sterk en speelde in de eerste ronden zijn beste schaak. In de tweede ronde werd dit beloont met een halfje. Hierna kwam hij steeds nipt te kort tegen 1900+ spelers, frappant genoeg kwam het klad erin na ronde 5, hij scoorde weliswaar nog een punt, maar zijn schaak werd wat minder.

Evert was voor het eerst in een jaar weer present bij een officiële schaakwedstrijd. Al snel bleek dat hij wat ritme kwijt was, maar toen dit er eenmaal was, leek het alsof hij geen ritme miste. Een veegpartij in ronden 7 en 8 was hier wel het beste bewijs voor.

Gerben mocht beginnen met een wedstrijd tegen de later toernooiwinnaar, en speelde hierna zoals vanouds tegen verschillende tegenstanders, twee hiervan waren FM. De laatste van deze twee mag zijn handen dichtknijpen dat Gerben na 60 zetten in tijdnood de remisezet over het hoofd zag. In de overige 4 wedstrijden werd 3,5 punt verzameld, een prima resultaat.

Ronald zal iets minder tevreden zijn. Hij begon het toernooi uitstekend tegen de toernooiwinnaar van verleden jaar. Hij hield er weliswaar geen punten aan over maar toen zijn tegenstander na 4 uur zwaar gefrustreerd het bord verliet had hij toch een compliment binnen. Hierna volgde afwisselend winst en verliespartijen. In de laatste 2 ronden deed hij naar eigen zeggen aan ‘ontwikkelingswerk’.

Wel was er halverwege het toernooi wat consternatie toen de ochtendronde bleek plaats te vinden op dinsdagmorgen in plaats van de verwachte woensdagmorgen.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd