Naar de inhoud springen

Secondenspel op derde speelavond zomercompetitie

Door J. v/d Veen:

Secondenspel op derde speelavond.

DAMWOUDE – Bij diverse partijen van zowel de vijfde als zesde ronde ging de klok een hartig woordje meespelen. Jan Sybren Zagema en Wytze Visser vochten op het bord keihard voor de winst. In het eindspel werd het duidelijk dat een van de spelers het van de klok zou verliezen. Jan Sybren prees zich gelukkig na de klokzege. Ook in zijn duel tegen Wietse de Jong kreeg Wytze met de klok te maken. De Jong slaagde er in in het verre eindspel een Dame te halen, doch slaagde er net niet in zijn opponent in de daarvoor aangewezen tijd mat te geven. Toen Wietse door de vlag ging, had Wytze Visser nog precies een tel over en kon zo omdat hij de Koning alleen nog op het bord had de remise opeisen. Mevrouw Hiemstra was met een viertal anderen deze avond voor het eerst aanwezig op de zomercompetitie en stond in het toreneindspel tegen Alex Dijkstra op pionnenachterstand. Zo op het oog stond ze verloren. Alex kon een mooi tussenschaakje geven met een toren en dan zou de zege niet moeilijk zijn. Nu blunderde hij een toren weg. De jeugdige Folmer liet heel gedurfd spel zien, doch komt duidelijk partijervaring te kort. Hij legde Wietse de Jong het vuur na aan de schenen. Jan van der Meulen (Zwaagwesteinde) maakte zijn debuut en speelde twee hele lange partijen. Hij hield er een halfje aan over. Er waren in ronde zes opvallend veel remises.
De vijfde ronde telde 10 partijen, terwijl er in de 6e ronde maar liefst 11 partijen werden gespeeld. De belangstelling voor deze zomercompetitie wordt per avond groter.
Na zes ronden is Willem Woudstra de trotse koploper, gevolgd op een punt door Jan Sybren Zagema en op anderhalf punt door Catrines Veenstra.

Een reactie

  1. Jos Jos

    Bij deze wil ik ook nog even vermelden dat je met een toren en loper minder tegen JSZ soms eeuwig schaak kunt afdwingen!

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd