Ga naar de inhoud

Schaakwoudenaren presteren goed op toernooi Dokkum

Afgelopen zaterdag was in de Ysherberg het jaarlijkse districtstoernooi van de Donger met 27 deelnemers, waaronder 10 van Schaakwoude.

In de Hoofdklasse was onze voorzitter Gerben vd Heide zeer goed op dreef en werd in een poule van 4 met drievoudig winnaar Olaf Cliteur gedeeld eerste met Johnny Fluit en verloor nipt de finale van hem om de wisselbeker.

In de 1e klasse was Pieter Rekker in topvorm en won al zijn 3 partijen, waaronder die tegen Jan Meijer. Jan werd gedeeld tweede en verloor daarna het vluggeren van Douwe Tjerkstra.

Ook Nathalie Steringa deed het uitstekend en zij werd gedeeld eerste in haar poule, na een remise tegen Bauke Vroom en verloor het vluggeren om de eerste plaats van Cris Jellema.

Jos Boers had zich opgegeven voor de Hoofdklasse, maar kwam er achter dat hij de 5e speler was qua rating en toch was ingedeeld in de 1e klasse.
Na 2 remises won hij zijn laatste partij tegen titelverdediger Pieter van Kammen en werd zo tweede in de poule.

Omdat er 3 groepen waren mocht ook de beste nummer 2 uitkomen in de halve finale en dat waren Nathalie en Jos en hij won deze strijd na het vluggeren.

In de halve finale trof hij na loting weer Alle Vlasma uit zijn poule en ook die werd verslagen. Pieter Rekker versloeg Cris en hierdoor werd het een Schaakwoude finale. Jos won door Damewinst en pakte zo voor de 2e keer de wisselbeker.

In de 2e klasse was Auke vd Zee de titelverdediger en ook dit jaar haalde hij weer de finale. Hierin speelde hij tegen Sylvia Fluit en verloor verrassend al na 1 minuut de partij.

Al met al een geslaagd toernooi en met wat meer geluk hadden we alle finales gewonnen!

4 Reacties

  1. Wietse73 Wietse73

    Prachtig verslag Jos, van harte gefeliciteerd met je kampioenschap!

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd