Naar de inhoud springen

Schaakwoude 4 te licht voor 2e klasse na kansloze nederlaag tegen NEO

Op papier was 4 – 4 genoeg voor handhaving, in de praktijk is het nu afwachten of WES haar sportieve plicht vervuld tegen BOB.

De avond begon al met een domper, omdat Menno op bord 8 niet kwam opdagen en dat wekte de nodige irritatie op bij beide teams.

Na een uur wachten stonden we dus met 1 – 0 achter en dat was eigenlijk het begin van het einde van de avond.

Het moraal als een eigen speler niet komt opdagen verdwijnt vaak als sneeuw voor de horizon en voor de tegenstander is het gewoon vervelend als je voor niks bent gekomen.

Op bord 2 speelde Aps tegen een speler in vorm en het ging lange tijd gelijk op; na pion verlies viel de stelling als een kaartenhuis in elkaar; 0 – 2

Op bord 7 kwam Nathalie als invaller voor Mathijs een pion achter, maar kon toch de remise haven bereiken, waardoor de stand iets draaglijker werd; 0,5 – 2,5

Op bord 6 speelde Attema tegen Henk Kooistra en het evenwicht in de partij werd nooit verbroken; 1 – 3

Op bord 4 speelde Kees een degelijke partij en kwam na afruil ook remise overeen; 1,5 – 3,5

Op bord 3 speelde vd Lijn een boeiende partij en na kansen over en weer, werd ook hier remise de uitslag, zodat de laatste twee partijen gewonnen moesten worden; 2 – 4

Op bord 5 speelde Stellema tegen een speler die bij NEO meervoudig club kampioen geworden is door de jaren heen en hij verkocht zijn huid duur.

Op het einde van de partij was remise het hoogst haalbare, maar door een onoplettendheid, verloor hij toch nog de partij; 2 – 5

Ondergetekende speelde op bord 1 tegen de topper van NEO en kwam terecht in een Caro Kann en het ging lange tijd gelijk op.

In het middenspel kwam wit een uur voor in bedenktijd en zwart moest alle zeilen bijzetten om de 35 zetten te halen voor de vlag zou vallen.

Na een paard ruil won zwart een pion en hield een dubbel pion over in een eindspel met voor allebei 2 torens en voor wit 6 en voor zwart 7 pionnen.

In het verre eindspel dacht wit een toren te kunnen winnen, maar zag daarbij over het hoofd dat een doorgeschoven pion zou promoveren en verloor eervol de partij; 2 – 6

Kortom; het einde van een zeer teleurstellend seizoen met alleen 1 overwinning op BOB en als WES vanavond verliest van datzelfde BOB, speelt het 4e volgend jaar weer een klasse lager.

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd