Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 doet goede zaken in en tegen Wolvega

Op papier was dit een 4 punten wedstrijd; de winnaar zou zich in principe veilig spelen en de verliezer zou in zwaar weer blijven zitten.
WES speelde met 2 invallers op de borden 7 en 8 en op voorhand werden er sowieso op de onderste borden de punten verwacht voor het 2e.
Ondergetekende speelde op bord 7 tegen de enige Dame in het gezelschap.
Het ging gelijk op na de opening, maar wit kreeg wel druk op de stelling van zwart en na een foutieve aanval werd er een pion gewonnen op de Koningsvleugel en na 16 zetten stond zwart opeens mat, omdat er een Dame zet over het hoofd werd gezien.
Een vroege voorsprong derhalve voor het 2e en het werd een lange avond met veel bier en plezier en veel spanning op de borden.
Evert op het 1e bord had een zware dag gehad en zat niet fris achter het bord tegen zijn jeugdige talent en verloor in het eindspel.
Bauke speelde op het 8e bord ook tegen een jonge speler en door zijn Dame werd de overwinning behaald en derhalve weer een voorsprong.
Henk vd Heide op bord 5 had een zware avond; hij won een volle toren, maar achteraf was dit een geweldig offer en hij verloor helaas.
Een tussenstand van 2 – 2 om 22 uur en de beslissing kon nog alle kanten op en liet lang op zich wachten.
Henk Broersma op bord 6 kwam een pion voor te staan en had zijn tegenstander goed afgeruild was het problematisch geweest, maar nu gaf zijn goede stelling de doorslag en derhalve kwam het 2e weer op voorsprong.
Gerke op bord 3 had ook een zware avond en kwam tegen 2 pionnen een stuk achter en kon met veel kunst en vliegwerk remise houden.
De overwinning kwam steeds dichterbij en Gerben op het 2e bord weigerde een remise aanbod en dan weet je het maar nooit. Gelukkig hield hij zijn hoofd koel en met 2 pionnen meer, won hij overtuigend de partij en stelde daarmee de overwinning veilig.
Op bord 4 speelde Wopke zijn gebruikelijke partij; goed komen te staan en het daarna verzuimen af te maken. Door zijn mentale kracht hield hij toch nog op het nippertje remise, hoewel hij achteraf op 3 seconden na niet de 35 zetten had gehaald. Zowel zijn tegenstander als de wedstrijdleider zagen dit niet en derhalve speelde Wopke vrolijk verder en behaalde zodoende een zwaar bevochten gelijkspel.
Derhalve een 5 – 3 overwinning en daarmee lijkt het 2e zich veilig hebben gespeeld en speelt het 16 april a.s. in de laatste ronde tegen de Donger 1 een echte derby om de eer van het hoge Noorden.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd