Ga naar de inhoud

Schaakwoude 1 wint in Kampen

​Wietse de Jong kwam prima uit de opening. En wint nadat hij in het middenspel de stelling van zijn tegenstander kan infiltreren met loper, paard en vervolgens dame. 0-1 Roel Hazenberg kreeg al vrij snel een beetje vreemde koningsaanval over hem heen. Deze sloeg een gat in zijn koningsstelling.Er leek materieel niet heel veel aan de hand, maar het bres bleek onoverkoombaar. 1-1. 

Sjoerd Hoekstra speelde een prima remise tegen de sterke William Cornelissen. Deze remise kwam tot stand doordat er na een afruil van lichte stukken een symetrische pionnenstelling ontstond. derhalve waren de kansen voor beide heren gelijk, en de aanvalspunten niet duidelijk aanwezig. 1,5 – 1,5. Gerben van der Heide signaleerde in de opening dat zijn tegenstander een ongebruikelijke zet deed, en probeerde hiervan te profiteren door een paard in het centrum te plaatsen. zwart probeerde vervolgens het paard op te sluiten door een ruil aan te gaan, waardoor zijn c-pion op de d-lijn kwam. Toen het paard toch vrij kwam haalde Gerben de d-pion op en won even later ook zijn compaan in het centrum. De kampenaar sputterde in het eindspel nog even tegen, maar het mocht niet baten. 1,5 – 2,5.

Ronald won in het middenspel tegen de sterke Johan Redeker een pion. Later in de partij volgde nog een pion, maar de complicaties welke volgden deden hem deze weer inleveren. De stelling bleef ingewikkeld en Ronald zag zich gedwongen in tijdnood op een ruil en remise in te gaan. Had hij echter twee zetten voor het einde het lastig te vinden pionzetje gevonden, dan was het halve punt mogelijk een heel punt geworden. 2-3

Henk Broersma verspeelde in het vroege middenspel een pion. Maar zag even later kans om een kwaliteit te winnen. De stelling was erg lastig en toen Henk de dreigingen uit de stelling gehaald had bleef een remise eindspel over. Waarin hij verwoed wat probeerde te vinden, maar hij moest zich uiteindelijk toch bij de puntendeling neerleggen. 2,5 – 3,5. Jan Sybren leek lange tijd beter te staan doordat hij een pion won. In het middenspel verloor hij echter enkele tempo’s. Met als gevolg dat hij een pionnenstorm over zijn stelling heen kreeg. hij leek de partij te gaan verliezen, maar sleepte er toch een half punt uit. 3-4.

Bart zette zijn partij goed op. Hij won in het middenspel 2 pionnen. En speelde vervolgens meesterlijk zijn partij uit in een geweldig mooi eindspel van 2 paarden en 6 pionnen tegen 2 lopers en 4 pionnen. 3-5.

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd