Naar de inhoud springen

Schaakwoude 1 vooralsnog maatje te groot voor Schaakwoude 2

Gisteren werden in Driezum en in Feanwalden drie partijen vooruit gespeeld voor de wedstrijd Schaakwoude 1 – Schaakwoude 2. Auke van der Zee debuteerde in het tweede op bord 2 en moest meteen vol aan de bak. Hij kreeg Ronald van der Veen thuis op bezoek. Auke verspeelde in de opening een tempo waardoor Ronald een pion onder vuur kon nemen. De pion ging en bleef verloren waar na dameruil een gewonnen eindspel voor Ronald overbleef. 1-0 voor Schaakwoude 1.
In Driezum trad Wopke Brandsma op als gastvrije gastheer voor Bart Lemstra, Bauke Vroom en Jan Sybren Zagema. Bauke speelde op bord 7 tegen Jan Sybren en Wopke op bord 1 tegen Bart.

Jan Sybren wist wel raad met Bauke zijn standaardopstelling. Bauke was de hele partij niet in staat druk uit te oefenen op de zwarte stelling. Jan Sybren kreeg twee open lijnen en daardoor aardig wat druk op de witte stelling. Alleen wist Bauke nauwkeurig te verdedigen en daardoor was de aanval nimmer sterk genoeg om echt te kunnen doordrukken. Toen de zwarte aanval op een dood spoor was beland werden de zware stukken afgeruild. Een remise eindspel verscheen op het bord en het punt werd gedeeld. 1/2-1/2

Het was toen al een uur of half twaalf en ondertussen leek Wopke lange tijd zicht op een halfje te hebben. Wat Wopke echter niet kon voorkomen was dat hij in een iets minder eindspel terecht kwam. Dit eindspel was wel aan Bart besteed. Er ging voor Wopke een pion verloren. Wopke offerde nog een loper om toch nog remise te kunnen forceren. Maar helaas was dit niet voldoende en het punt ging naar Bart.

Na afloop werd er nog even gezellig nagezeten, geanalyseerd en gepraat. Maar ondertussen heeft Schaakwoude 1 zich wel een gunstige uitgangspositie verschaft met een 2,5-0,5 voorsprong. Het tweede en laatste bedrijf volgt op 9 oktober en wellicht kan Schaakwoude 2 toch nog voor een verrassing zorgen.

Bauke

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd