Naar de inhoud springen

Schaakwoude 1 schlemielig ten onder tegen DTK 1

Zonder Roel Hazenberg en Bart Lemstra trad het 1e aan in deze 4 punten wedstrijd; verlies zou de degradatie zorgen vergroten en winst zou een goede stap zijn richting handhaving.

Op bord 8 speelde Evert zijn 2e wedstrijd in een tijd bestek van 12 uur en kwam goed uit de opening; hij dacht een pion te winnen, maar dat bleek een utopie en kwam daarna snel remise overeen.

Ook Gerke op bord 5 had de avond hiervoor gespeeld met het 2e team en hield zijn externe serie van remises in stand met zijn 9e remise op rij.

Gerben speelde weer op bord 1 en had hun topper tegenover zich; hij verloor na een tussenschaakje een stuk en verloor daarna geruisloos de partij.

Anno op bord 2 trok de stand weer in evenwicht door binnen te dringen in de Koningsstelling en het eindspel winnend af te sluiten.

Wietse had op bord 4 het beste van het spel en kwam een pion voor; vanuit het niets verloor hij door een paardvorkje zijn loper en kon opgeven.

Jan Sybren op bord 6 kwam niet goed uit de opening en via een zwakke Damevleugel verloor hij een pion en werd tot overmaat van ramp ook nog mat gezet.

Een gelijkspel was dus het hoogst haalbare en Willem op bord 7 gaf het goede voorbeeld; hij won na een lange partij via tempodwang en zo kwam alle druk op Ronald te liggen op bord 3.

Door een stuk offer kreeg hij 3 pionnen, maar door goed verdedigen van zijn tegenstander was remise het hoogst haalbare en werd er nipt verloren.

DTK heeft gelijk gespeeld in hun inhaal wedstrijd en staat nu 3 punten los van het 1e. Er volgen nog 3 wedstrijden te beginnen tegen de nummer 10 Haren, daarna de nummer 6 Apeldoorn en tenslotte tegen de nummer 8 Almere; het 1e staat 9e.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd