Ga naar de inhoud

Remises troef in top interne competitie

Op papier stonden er mooie partijen op het programma, in de praktijk waren de spelers aan elkaar gewaagd.

Jan Sybren speelde na vorige week opnieuw een topper en deze keer tegen de nummer 4 op de ranglijst Henk vd Heide.

Voor de partij zei JS dat hij iets leuks in petto had, maar Henk is niet zomaar onder de indruk van een variant in de opening.

Henk kreeg wel een dubbelpion, maar kwam verder nooit in de problemen en daardoor moest JS genoegen nemen met remise.

Gerke speelde tegen Gerben en had de kans om bij winst de afstand te verkleinen tot de eerste plaats van de ranglijst.

Gerben is de laatste weken in topvorm en liet dat ook tegen Gerke zien; een saaie partij volgens Gerben, maar hij blijft zo wel mooi in de top 10 staan.

Evert was na zijn verlies van vorige week gebrand op een goed resultaat en speelde tegen Wopke en stond de hele partij beter.

Ergens in het middenspel heeft hij de winst laten glippen en liet zo de kans onbenut om in te lopen op de koploper.

Bauke speelde tegen Nathalie en kwam goed uit de opening en was op zijn hoede om geen slachtoffer te worden van haar dadendrang.

Door geconcentreerd spel kwam Nathalie steeds verder in de verdrukking en was er geen houden meer aan en hierdoor kruipt Bauke weer naar de top 10.

Hessel was wat later dan normaal en begon zo om 20.30 uur aan zijn partij tegen Catrines en kwam een volle toren voor te staan.

Helaas voor hem werd het na 23.30 uur rumoerig in de zaal, omdat iedereen uit gespeeld was en de concentratie vasthouden is dan toch een probleem.

Door een pion zet i.p.v. de torens te verdubbelen, verloor hij via schaak met de Dame zijn toren en kon weer van voren af aan beginnen.

Hier had hij geen zin meer in en bood uit teleurstelling remise aan en Catrines koos met tijdnood eieren voor zijn geld, zodat de vrede getekend werd.

Met nog 4 ronden te gaan blijft het spannend bovenin en omdat de nummer 1 en 2 elkaar ook nog  treffen, is er nog van alles mogelijk.

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd