Naar de inhoud springen

Mathijs Visser grijpt koppositie.

Damwâld. Mathijs Visser heeft sinds donderdagavond de koppositie in de Schaakwoude competitie overgenomen. De voormalige nummers één en twee, Gerben van der Heide en Gerke Ros moesten tegen elkaar de punten delen. Dit was de kans voor Visser om langszij te komen. Wel moest hij eerst zelf winnen, en dit lukte door beheerst de aanvalsgolven van Jan Meijer te weerstaan. Onlangs nog wist Visser bijna de zomercompetitie te winnen, en daarmee lijkt hij de nieuwe ster onder het firmament van Schaakwoude te worden. Als hij zijn wisselvalligheid weet de overwinnen, zal hij naar verwachting dit jaar serieus meestrijden voor de titel.
Auke van de Zee wist penningmeester Hessel Sijbersma flink onder druk te zetten. Toch verwaarloosde van de Zee zijn eigen verdediging wat waardoor Sijbersma tegenkansen kreeg. Een loper van van de Zee ging verloren en daarmee kon Sijbersma de partij naar zich toe trekken.
Pieter Rekker besloot met zwart tegen Nathalie Steringa lang te rokkeren. Vaak is dat een riskante strategie. Zwart wist daarop wel aanvalskansen te creëren maar spoedig nam wit de aanval over. Toen Rekker ook nog eens een dame verloor, kon Steringa de partij eenvoudig naar zich toe trekken.
Aps Steenberg en Petrus Kooistra speelden een hele onorthodoxe partij. Steenberg wist een pion te winnen en later nog eens een pion. Kooistra kan daar matdreigingen tegenoverzetten. Maar na het verlies van twee stukken gaf hij op.
Michelle Wijers deed een loper in de aanbieding tegen Andries Meijer. Dat deze echter giftig was merkte Meijer al snel nadat hij had toegehapt. Wijers sloeg met de Dame in op de koningsstelling en na zwaar materiaal verlies zag Meijer in dat verder spelen zinloos was.
Johan Cnossen wist in zijn partij een pion te winnen van Folmer Heikamp. Het zag er naar uit dat Heikamp een zware avond tegemoet ging maar toen Cnossen in de fout ging keerden de alsnog de kansen. Heikamp wist zo toch nog knap de overwinning binnen te halen.

Overige uitslagen: K. Stellema- C. Veenstra ½-½. P v. Kammen – B. Vroom 0-1. A vd Lijn – H. vd Heide ½-½. J. Hiemstra – C. Willems 1-0.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd