Ga naar de inhoud

Lange spannende avond in Sint Jacobiparochie

Vrijdagavond 27 november mocht Schaakwoude 5 haar eerste uitwedstrijd afwerken in Sint Jacobiparochie, tegen Lasker 3. Even voor acht uur kwamen zij aan in de “aardappelbeurs” de plaats waar ons eerste vorige week nog verloor van Lasker 1. Opvallend was dat er in de interne competitie slechts twee partijen werden afgewerkt. Al was er dan wel een bekerteam van Lasker onderweg gegaan naar het verre Spakenburg.

Janna Rauw mocht ons team op voorsprong zetten. Ze speelde volgens onze oud voorzitter een sterke partij en haalde vrij snel het punt binnen. Zelf was Germ Westra minder op dreef. Hij werd gedwongen een aantal vreemde paardesprongen te maken, om het evenwicht in de stelling te bewaren. Dit lukte maar half, dus zag Germ Westra geen andere uitweg om het paard te offeren. Ook dat bood weinig soelaas en er restte niets anders dan opgeven.

Nathalie Steringa en Joop Theunissen waren nog bezig. Zij zouden er een lange avond van maken. Nathalie had lang uitzicht op het punt, doch in tijdnood verspeelde ze een licht stuk. De situatie dreigde nu tegen haar te keren. Joop Theunissen was ook een stuk kwijtgeraakt, maar hij had als compensatie drie pionnen. Eigenlijk stond Joop nu gewonnen, maar de scherpte was er laat op de avond wel af.  Het was ook al twaalf uur in de avond. De beide teamcaptains keken elkaar aan en besloten hun spelers remise te adviseren. Daarmee werd de uitslag getekend op 2-2. Een gelijkspel waar beide partijen uiteindelijk mee konden leven.

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd