Naar de inhoud springen

Koploper Wopke Brandsma loopt verder uit

Bauke Vroom mocht met wit aantreden tegen Wopke en kon zo zijn eigen spel spelen. Met een rustige opbouw zorgden ze allebei voor een goede stelling en na een tactische wending van Wopke verloor Bauke een stuk en ook de partij.

Nathalie Steringa zag haar mooie ongeslagen serie van 14 partijen afgelopen dinsdag bij de Donger ten einde komen en was tegen Gerke Ros gebrand op een goed resultaat. Met wit speelde ze haar eigen variant van het Siciliaans en wat Gerke ook probeerde, hij kon niet door haar stelling komen en zijn remise aanbod werd aangenomen.

Voorzitter Gerben vd Heide had tegen Mathijs Visser een steekspel van 17 zetten in 3,5 uur. Mathijs meende een leuke wending te zien en na een counterzet van Gerben viel alles in duigen voor Mathijs en liet hij zich heel sportief mat zetten.

Pieter van Kammen en Johan Cnossen deden elkaar geen pijn, net als de heren Kooistra en Stellema en bij Jan Meijer tegen Klaas Dijkstra werd er na een lange strijd en tijdnood van Jan ook besloten tot remise.

Fokke de Haan had eerder op de avond geholpen bij de jeugd en tegen Johan Attema won hij een pion en even later nog 1 en vlot daarna de partij.

Wim de Vries zat 3 dagen in Arnhem voor zijn werk en kon de file ontwijken en was mooi op tijd om aan te treden tegen ere voorzitter Meijer sr. Meijer sloeg een pion met zijn paard en door de penning van de Dame van Wim leek dat een goede zet, helaas voor Meijer kon dat paard gewoon geslagen worden en was de strijd daarna snel beslist in het voordeel van Wim.

Pé Kooistra trad aan tegen Sikke de Haan en Pé liet zien dat hij het schaken nog steeds niet heeft verleerd, ondanks een zere heup na een val met zijn fiets afgelopen week.

Henk vd Heide had een zware dobber aan Catrines Veenstra en tot laat op de avond leek het remise te worden, spijtig voor Catrines was 1 moment van concentratie verlies fataal door het verlies van een stuk en even later ook de partij.

Hessel Sijbersma versloeg Aps Steenberg en Kees Appel mevrouw Hiemstra en na afloop van alle partijen was het was nog lang gezellig in het ijsbaan gebouw.

 

 

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd