Naar de inhoud springen

Joran Bakker laat Wytze Rekker ontsnappen bij de jeugd

Joran kwam met wit goed uit de opening en Wytze liep achter de feiten aan. Met twee torens voor had Joran de winst voor het grijpen, maar door iets te snel te spelen verloor hij eerst zijn ene toren en even later ook de andere toren. Wytze hield een paard over en een paar pionnen en kon een Dame halen door te promoveren en zo zijn eerste winst van het seizoen boeken.

Aan de top blijft het spannend; Annie de Zwart had het zwaar tegen haar zusje Simone en verloor een loper. Na een paar mindere zetten kreeg Annie toch de overhand en kon ze Simone mat zetten met de toren en de Dame.

Jelle-Jan speelde tegen zijn zus Marije en is al een tijdje in vorm gezien zijn 4e en 3e plaats op toernooien afgelopen maand. Door een paar sterke zetten kreeg hij een geweldige aanval op de stelling van Marije en was mat even later een feit.

Hierdoor blijft Jelle-Jan in het spoor van Annie en zal het erom gaan spannen wie kampioen gaat worden bij de jeugd.

Na de partijen is er geoefend met snelschaken met ieder 5 minuten op de klok; na wat aarzeling bij een ieder was er op het einde toch ervaring op gedaan met sneller spelen en vooral nadenken.

Volgende week is er vanwege witte donderdag geen jeugd schaken!

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd