Ga naar de inhoud

Intern: Goede voornemens

Donderdag 4 januari stond de interne competitie in het teken van goede voornemens. Vooraf werd over en weer elkaar folle lok en seine en het beste voor 2024 toegewenst, maar tijdens de partijen veranderde dat snel.

Met acht partijen was de opkomst goed. Johan had de paarden van Hessel ingesnoerd en bezette de open lijn met zijn twee zwarte torens en stond erg goed, alleen hij zag niet hoe hij verder moest en bood remise aan, dit nam Hessel gretig aan.

Het topduel Mathijs – Gerben leverde een lastige opening voor zwart op. Hij kon maar moeilijk een plan bedenken en toen zijn dame in het gedrang kwam en even later verloren ging was het over en uit.

Evert kwam erg goed uit de opening tegen Fokke. Fokke ging vol op de aanval, maar toen hij vergat te rokeren ging er veel materiaal verloren en was de winst voor Evert.

De partij tussen Catrines en Jaap ging gelijk op. Catrines weigerde het remiseaanbod van Jaap en ging er nog eens voor zitten. Hij moest in het eindspel met een kwaliteit meer toch in remise berusten vanwege de dreiging van eeuwig schaak.

Bij de partij tussen Jelle Jan en Gerke gebeurde het vooral op de half open b-lijn. Beide partijen dachten dat de tegenstander beter stond, maar in tijdnood voor Gerke werd tot remise besloten.

Ronald kwam al snel erg goed te staan tegen Menno, maar wat onnauwkeurigheden zorgden ervoor dat de partij nagenoeg weer in evenwicht kwam. Maar toen zwart de verkeerde pion opspeelde, kon Ronald veel materiaal afruilen en een winnend eindspel overhouden.

Kees en Jan M. maakten er een open partij van. Na een flinke strijd sleepte Jan het volle punt binnen.

Sipke en Jan T. speelden tot in de late uurtjes. Jan ging in de aanval op Sipke zijn koning, daardoor ontstond er interessante partij. Aan het einde van de partij had Sipke een boeiend kwaliteitsoffer kunnen plaatsen, maar de consequenties waren erg lastig te overzien, deze zet werd dan ook niet gespeeld en de partij eindigde in remise.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd