Ga naar de inhoud

FSB-1: Buren op bezoek in Damwoude

Onze buren van De Donger kwamen afgelopen donderdag avond langs om met hun eerste FSB-team te spelen tegen ons eerste FSB-team. Wij waren favoriet, maar daar zij aan hun eerste bod Amir Nicolai hebben zitten, 3-voudig winnaar van ons toernooi en 3-voudig fries kampioen, was dit zeker geen gelopen race. Zo bleek ook tijdens deze wedstrijd.

Waar Mathijs redelijk snel voortvarend ten strijde trok tegen Gosse Wiersma zijn koningszijde reageerde Wiersma met een aanval op de damevleugel. Hierbij verkreeg hij drie pionnen en een toren voor 2 lichte stukken. De tijd die Mathijs hiervoor terug kreeg bleek echter doorslaggevend. De koningsvleugel zou vallen. (1-0)

Gert-Jan speelde aan bord 1 tegen Amir. Hij stak wat meer tijd in de start van de partij dan de Dokkumer maar leek hier redelijk uit te komen. Er ontstond een stelling met aan beide zijden ‘onbalansen’. Uiteindelijk bleek de Dokkumer hier beter mee om te gaan dan onze eerste bordspeler. Na het middenspel trok deze dan ook de partij naar zich toe. (1-1)

Sipke speelde aan bord 2 tegen Cris Jolmer Jellema. Deze laatste zag vandaag de mogelijkheid om zijn redelijk specifieke stijl van schaken, namelijk zeer solide spelen counteren, toe te passen. Sipke counterde de tegenaanval door in te slaan in de koningsstelling. Materieel leek het echter mis te gaan. Tot Cris ging voor het verkeerde plan en Sipke een bijna verloren wedstrijd kon ombuigen in een gelijkspel. (1,5-1,5)

Gerben leek tegen Mark Folbert aan bord 4 niet fijn uit de opening. Na heel lang nadenken werd er een plan gevonden om met de vele dreigingen van de zwartspeler om te gaan. Deze stond even later toe dat Gerben een kleine tegenaanval uitvoeren die de witte stukken op de koningsvleugel voor een poosje op slot zouden zetten. Toen Folbert even later zijn partij vervolgde met het zeer aantrekkelijk ogende paard naar f6, werd er een pionnetje van het bord gesnoept. Na de zwarte aanval te hebben overleefd, marcheerden de witte pionnen op de damevleugel naar victorie. (2,5-1,5)

Een mooie overwinning, maar het had zo anders kunnen zijn.

Rating
Rating
Rauw, G.J. (Gert Jan) 2147 Nicolai, A.M. (Amir) 2230 0 – 1
Hoop de, S. (Sipke) 1931 Jellema, C.J. (Cris Jolmer) 1708 ½ – ½
Visser, M. (Mathijs) 1866 Wiersma, G. (Gosse) 1542 1 – 0
Heide van der, G. (Gerben) 1824 Folbert, M. (Mark) 1731 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1942 Gemiddelde Rating: 1803 2½-1½
Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd