Ga naar de inhoud

Aps Steenberg en Bauke Vroom zorgen voor verrassende uitslagen

Afgelopen donderdag was alweer de 19e ronde van de interne competitie. Grote favoriet voor de titel is Wopke Brandsma. Hij had het deze ronde echter lastig tegen Bauke Vroom. Bauke kon halverwege het middenspel een toren posteren op de 7e rij van zijn tegenstander. Hij schotelde hiermee zijn tegenstander moeilijke vraagstukken voor. Wopke probeerde deze zo goed mogelijk op te lossen. In een stelling waar Bauke marginaal beter was bood Wopke remise aan, Bauke accepteerde en behaalde hiermee een mooi resultaat.

Kees Appel had blijkbaar zijn dag niet. Hij dacht de dame van zijn tegenstander Gerben van der Heide met de zet g4 op te sluiten. Toen Lc8xg4 volgde zag hij echter in dat hij een pion weg gegeven had, zijn koningstelling nu open gebroken was en stukverlies en pionverlies dreigde. Kees besloot er nog een stuk tegenaan te gooien om vervolgens te proberen van zijn grotere activiteit gebruik te maken. Al snel bleek deze niet voldoende.

Wim de Vries is deze jaargang best goed bezig. Recent verloor hij weliswaar van de regerend kampioen, maar moest deze tot het gaatje gaan. Klaas Dijkstra had het vanavond iets makkelijker tegen Wim al moest hij goed opletten, dat zijn eindspel met een dubbelpion meer niet remise zou worden. Nou goed opletten deed de kersverse kampioen van het SNERT-toernooi.

Aps Steenberg zette een onwaarschijnlijk mooie prestatie neer door Henk van der Heide op remise te houden. De eindstelling betrof een situatie waarin beide heren nog twee torens en een licht stuk hadden. Aps zijn stukken dreigden echter nog een pionnetje op te peuzelen. Toen Aps remise aanbood koos Henk er wijselijk voor dit aanbod aan te nemen.

Gerke Ros mocht aantreden tegen Johan Attema. Johan sputterde heel lang tegen maar uiteindelijk bleek dat de klasse van Gerke de doorslag gaf.

De ervaren Pé Kooistra delfde het onderspit tegen het oudste lid van de Friese Schaakbond, onze zeer ervaren erevoorzitter Andries Meijer.

Klaas Stellema won op geroutineerde wijze zijn partij tegen mevrouw Hiemstra, ook al bood deze verwoed tegenstand.

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd