Naar de inhoud springen

Annie de Zwart kampioen bij de jeugd van Schaakwoude

Annie werd vorig seizoen tweede en was hierdoor de hoge favoriete om nu kampioen te worden en al snel bleek dat ze de druk aankon. Na de eerste competitie helft had ze een score van 4,5 uit 5 en in de tweede competitie helft haalde ze 5 uit 5, waardoor haar totaal 9,5 uit 10 werd.

Op de tweede plaats eindigde Jelle-Jan met een score van 7 uit 10; hij verloor twee keer van Annie en speelde twee keer remise. Met zijn 8 jaar is hij de jongste speler en hij lijkt een mooie toekomst in het schaken te hebben.

Op de gedeelde derde plaats eindigden de tweeling zusjes Marije en Simone met een score van 5 uit 10. Marije wist als enige een halfje van Annie af te snoepen en dat is een goede prestatie te noemen.

Op de gedeelde vierde plaats eindigden Joran en Wytze met een score van 2 uit 10. Het verschil met de andere vier was dit seizoen nog te groot, maar ze waren er wel bijna elke week.

Op de slotavond kreeg iedereen een mooie beker en Annie haar naam stond al gegraveerd in de Wisselbeker die ze nu een jaar mag houden. Anneke kreeg een mooi boeket bloemen voor haar aanwezigheid elke week als supporter.

Bij deze bedank ik Wim de Vries voor zijn assistentie dit seizoen en alle leden die hebben geholpen met de jeugd.

Volgend seizoen is het afwachten of er door de lessen op de Fontein nieuwe leden bijkomen en bij deze iedereen alvast een mooie zomer toegewenst!

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd