Ga naar de inhoud

35-jarig Schaakwoude viert verjaardag met boottocht

Op vrijdag 22 mei vierde schaakvereniging Schaakwoude dat zij afgelopen jaar 35 jaar werd. Het leek het bestuur een goed idee dit te vieren met een boottocht op het Lauwersmeer. Omstreeks 19:00 uur stapten zo’n 30 Schaakwoudenaren in Oostmahorn aan boord van de Vlinderbalg. Het weer liet toe dat veel leden plaatsnamen op het dek van dit in 1928 gebouwde vrachtschip. Hier konden de leden in het zonnetje het afgelopen seizoen evalueren, de nog lopende zomercompetitie bespreken of gewoon een beetje bijkletsen.

De boot vertrok richting de sluizen van Lauwersoog. Onderweg hier naartoe werden veel foto’s geschoten, onder andere van het peilhuisje in Oostmahorn. Met een hapje en drankje was het prima vertoeven op het dek, de kapitein vertelde de nodige wetenswaardigheden over het verleden en de natuur.

Halverwege vond de prijsuitreiking plaats van zowel de interne competitie als de rapidcompetitie. Ook werd er nog gememoreerd aan de groei van Schaakwoude sinds de oprichting in 1979.

Na de prijsuitreiking werd koers gezet richting de zeearend. De zeearend broedt sinds een aantal jaren weer in het Lauwersmeergebied. In het gebied waar de zeearend normaal gesproken verblijft, werd deze hoog in een boomtop waargenomen. De leden van Schaakwoude maakten plots massaal gebruik van de verrekijkers om de zeearend te spotten.

De kapitein zette hierna koers richting Dokkumer Nieuwe Zijlen. Deze sluizen sloten in 1729 het Dokkumergrootdiep af. Vanwege invallende duisternis werd weer teruggekeerd.

Omstreeks 22:30 uur arriveerde men weer in de haven van Oostmahorn. Al met al een zeer geslaagde avond.

Een reactie

  1. Jos Jos

    Leuk verslag Ronald en er hadden ook foto’s gemaakt kunnen worden van de prijsuitreiking.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd