Ga naar de inhoud

1e ronde Schaakwoude Midwintercup achter de rug

Met 23 deelnemers is de opkomst van de Schaakwoude Midwintercup iets lager dan de vooraf gehoopte 32 spelers, wel zijn er ook spelers van andere clubs uit Friesland, die de handschoen hebben opgepakt. Het aantal deelnemers van 23 had ook als gevolg dat er een tussenronde gespeeld moest worden om tot 16 spelers te komen. Er stonden dus eerst zeven wedstrijden op het programma. Bijna alle wedstrijden gingen volgens rating, alleen Henk van der Heide had een extra serie blitzpartijen nodig om René Wijnstra te verslaan.

Een korte impressie van de zeven gespeelde wedstrijden. Fedde Verf bood vooral in de eerste partij Jan Sybren Zagema goed weerstand, maar daarna was de koek op. Na afloop hebben de spelers beide partijen nog even geanalyseerd. Christian Torensma was duidelijk te sterk voor Marc de Jager, maar dat is geen schande. Vader Jan Torensma speelde twee leuke potjes tegen Sander Visser, maar wist ze wel beide te winnen. Henk van der Heide had het dus zoals gezegd moeilijk genoeg tegen René Wijnstra. Folmer Heikamp versloeg Auke Postma gemakkelijk in een Coronaproof fysieke partij, dat Auke verloor mocht de pret niet drukken, want hij toverde Whisky tevoorschijn en heeft zelfs nog wat liederen gezongen. Evert Drijver versloeg NEO-speler Niels Darwinkel met 2-0. Mathijs Visser rekende af met de veteraan van De Donger, Douwe Kuipers.

De verliezers van de matches gaan naar de afvallerspoule, een Zwitserse competitie. Hierin worden ook matches gespeeld. De winnaars gaan door in het Knock-outtoernooi. De volgende ronde moet uiterlijk 30 december gespeeld worden.

Het schema is te vinden op de website, klik hier voor een snelle link.

Advertenties geblokkeerd