Ga naar de inhoud

14e onlinetoernooi Schaakwoude alweer achter de rug

Auke Postma

En zo waren we alweer beland bij het 14e onlinetoernooi en wat waren de toppers weer op dreef, laat het dan woensdag gehaktdag wezen, op donderdag word je soms compleet gefileerd. Maar wat een prachtige partijen worden er gespeeld in 3 minuten en 2 seconden. Persoonlijk mis ik bijna nooit, niet dat ik zo’n sterspeler ben, meer het tegenovergestelde, maar geniet volop van dit snelle spel, dit bevalt mij eigenlijk beter dan uren op het bord zitten staren. Hoppa gewonnen of verloren, in mijn geval meestal het laatste maar het maakt niet zoveel uit want binnen no time is er weer een herkansing. Nooit verwacht dat ik ooit een paar punten zou halen tegen deze toppers maar af en toe vis ik een paar binnen.

Wie er allemaal aan mee doen, de gekste namen kom je tegen zeehek, selwink en sterke loper, die had mij  al een paar keer te pakken daarna heb ik de persoon maar sterke sloper genoemd .Wie het allemaal zijn, Joost mag het weten, maar schaken kunnen ze allemaal als de beste. Kan helaas niet veel over andere partijen mededelen daar ik de handen meestal vol heb  aan mijn eigen spel en even uit het raam kijken is er niet bij, want de tijd tikt door. Vanavond waren er iets minder deelnemers dan anders maar toch nog genoeg om er weer een mooie strijd van te maken . Ik bekeek de ranglijst eens en dacht wanneer ik 1 puntje kan scoren ben ik tevreden, maar wonderwel won ik de eerste partij dat was een mooie opsteker en kon daarna vrijuit spelen en was de avond al geslaagd . Daarna wel mooie partijen gespeeld de 1 wat beter dan de ander , maar niet ontevreden en op het eind nog een prachtige partij tegen  Christian Torensma, die veegt me meestal snel van het bord maar deze keer deed ik het niet zo slecht, wel verloor ik weliswaar op het eind, maar dat ik hem later in de top 3 zag staan deed me deugd.  Winnaar  was Selwink , 2e Frisian horse en 3e ons jeugdig talent Christiaan.

Ik zou meer mensen van de club willen aanraden om ook eens mee te doen, een prachtig alternatief nu we niet meer op de club terechtkunnen. Wees niet bang om te verliezen, het zijn natuurlijk allemaal toppers maar kijk hoe ze het doen, hoe ze af en toe als sluipmoordenaars met hun pionnen komen opzetten en hun minste stukken omwisselen voor een toren of een loper. Elke partij is weer een leermoment .Het was weer een bijzonder geslaagde avond , de winnaars gefeliciteerd, er waren geen verliezers vanavond (eigenlijk nooit).

Hierbij nog de top 5:

Advertenties geblokkeerd