Naar de inhoud springen

FSB: Schaakwoude 3 wint laatste uitwedstrijd

Door Jan Torensma

Maandag 4 maart treedt het derde team aan tegen Heerenveen 2. Menno komt het team versterken als vervanger van Jaap.

Christian speelt aan het tweede bord met zwart. Hij weet in de opening al snel materieel voordeel te verkrijgen. Zijn tegenstander speelt nog even door, maar gooit dan de handdoek in de ring.

Dylan speelt op het derde bord met de witte stukken. Na de openingsfase begint hij een opmars met zijn pionnen op de koningsvleugel. Het ziet er dreigend uit, maar wanneer er enkele stukken geruild zijn en ook de dames van het bord verdwenen waren wordt er tot remise besloten.

Jan verdedigt de witte kleuren op het eerste bord. Hij bezorgt zijn tegenstander een dubbelpion, maar deze lijkt wel een aanval te hebben. Deze wordt echter niet gevaarlijk en wanneer dan een gelijke stand overblijft, neemt zwart het witte remiseaanbod aan.

Op het vierde bord bespeelt Menno de zwarte stukken. In de opening verliest hij een pion, maar na de lange rokkade van wit, komt er opeens een tactische truuk in de stelling waardoor zwart een stuk terugwint. Wit lijkt nog wel enkele dreigingen te hebben, maar Menno weet dit goed te pareren. Door de gunstige tussenstand biedt hij remise aan, waardoor de teamoverwinning binnen is.

Schaakwoude 3 doet deze ronde uitstekende zaken. Niet in de laatste plaats omdat koploper Mid Fryslân 3 deze ronde verloor van Philidor 4. Met een matchpunt voor op de nummer 2 in de laatste ronde heeft Schaakwoude 3 het kampioenschap in eigen hand.

Gedetailleerde uitslag:

T Heerenveen 2

1648

Schaakwoude 3

1665

1. Dennis Pieck

1722

Jan Torensma

1765

½

½

2. Peter de Jong

1689

Christian Torensma

1703

0

1

3. Wim Visser

1708

Dylan Torensma

1600

½

½

4. Peter Doetjes

1472

Menno Veenstra

1593

½

½

 

Advertenties geblokkeerd